Omgaan met wilde haver op granen in een week herbicide Ovsugen Express

Welk toepassingsvenster heeft het herbicide Ovsugen Express voor tarwe? Vooral wintergewassen bezaaid met borstelharen zijn interessant. Het lijkt erop dat er in het vroege voorjaar geen onkruid was, maar nu is daardoor de rijenafstand niet zichtbaar. Het zal niet te laat zijn om met dit preparaat te behandelen als de tarwe al behoorlijk groot is, tot 15 cm hoog?

herbicide ovsugen express In de strijd tegen onkruid zijn twee factoren van primair belang: de efficiëntie van hun werk en de veiligheid voor de gewassen zelf. Het systemische herbicide Ovsügen Extra voldoet volledig aan deze eisen en wordt gebruikt ter bestrijding van grasonkruid. Binnen een paar dagen na de behandeling begint hij ze actief te vernietigen. Tegelijkertijd is het niet fytotoxisch voor cultuurgewassen en beschermt het ze gedurende het hele groeiseizoen.

Herbicide Ovsyugen Extra – samenstelling en werking van het medicijn

samenstelling en werking van herbicide ovsugen express Het medicijn wordt gebruikt om gewassen van gerst en tarwe te behandelen om jaarlijks graanonkruid te vernietigen. Het is effectief tegen borstelharen en wilde haver, bezemsteel en kippengierst, bluegrass en gierst.

Het herbicide bevat twee actieve ingrediënten:

  • fenoxaprop-P-ethyl, dat zich ophoopt in de bladeren van onkruid, hun groeipunten en leidt tot hun dood;
  • tegengif cloquintoset-mexil, dat gewassen beschermt tegen de effecten van het herbicide.

In slechts 3-4 uur na het spuiten “bereikt” Ovsyugen de onkruidgroeicellen al en begint hun actieve onderdrukking. Ze sterven volledig twee weken na de behandeling. Tegelijkertijd is het beschermende effect van het medicijn voldoende voor het hele groeiseizoen..

Verbruikspercentages en kenmerken van het gebruik van herbiciden

verbruikspercentages van herbiciden ovsugen expressOvsugen Express kan alleen of in combinatie met andere herbiciden worden gebruikt. Voor gemengde behandeling zijn herbiciden met actieve ingrediënten geschikt: sulfonylureum, clopyralid, fenoxyzuur. Ook kan het medicijn gelijktijdig met veel fungiciden en meststoffen worden gebruikt..

Het is beter om het herbicide toe te passen in de vroege stadia van onkruidontwikkeling, maar wanneer ze al massaal zijn opgekomen. In dit geval doet de ontwikkelingsfase van de cultuur er niet toe, en met betrekking tot onkruid is er een breed venster tot het einde van het uitlopen. Het verbruik is van 0,4 tot 0,6 l / ha.

Ovsugen Express is niet fytotoxisch en veroorzaakt geen resistentie. Het wordt echter niet aanbevolen voor hen om verzwakte zaailingen te hanteren, bijvoorbeeld na vorst of ziekte. Het herbicide heeft een derde gevarenklasse, het kan zelfs worden gebruikt op het gebied van visserijreservoirs. Het grensgebied voor bijen ligt op slechts 3 km afstand. Hun jaren is mogelijk binnen 2 uur na verwerking (met luchtvaart – na 5 uur).

Herbicide Ovsügen Express verwijdert onkruid op granen

Adblock
detector