Nuttige eigenschappen van unabi - een magische Chinese dadel

Vertel ons, wat zijn de gunstige eigenschappen van unabi? Ik heb deze vruchten maar één keer geproefd, op bezoek bij vrienden, maar ik zal hun zoete smaak nooit vergeten. En onlangs was ik in de kliniek (volledig ongelegen gemarteld door bronchitis), en in de rij hoorde ik dat een vrouw een aftreksel van bessen dronk van een hoest. Ze zegt dat ze het zelfs zonder drugs heeft gedaan. Waar wordt deze plant nog meer in de geneeskunde gebruikt? Als het me lukt om een ​​zaailing te vinden, zal ik deze cultuur zeker in de tuin planten..

nuttige eigenschappen van unabi Exotische planten komen steeds vaker voor in ons gebied, vooral in de zuidelijke regio’s, waar het klimaat het toelaat om ze te kweken. En als je bedenkt dat ze niet alleen mooi, maar ook medicinaal kunnen zijn, is het niet verwonderlijk waarom exotische planten zo populair zijn geworden. De veelzijdige nuttige eigenschappen van unabi maken het dus een graag geziene gast in onze tuinen. Het heerlijke fruit zit boordevol voedingsstoffen en heeft ook ontstekingsremmende effecten. Zelfs de bladeren en wortels van de plant genezen. Wat is deze nieuwsgierigheid en wat is beroemd geworden in de geneeskunde??

Unabi heeft veel namen, maar meestal wordt het een Chinese datum genoemd voor een vergelijkbare vorm van de vrucht. De cultuur is ook bekend als ziziphus, jojoba en jujuba..

Beschrijving van de plant

unabi boom Een vertegenwoordiger van de duindoornfamilie, de unabi groeit als een vrij hoge boom, waarvan de hoogte 8 m kan bereiken. Het heeft een weelderige dichte kroon en een ontwikkeld wortelstelsel met veel zijtakken. Op jonge leeftijd zijn de scheuten van de boom bedekt met doornen, maar na verloop van tijd vallen ze af. De takken zijn dicht begroeid met kleine felgroene blaadjes. De centrale ader is duidelijk zichtbaar op de bladplaat en het oppervlak is bedekt met een glanzende glans.

Gedurende de zomer bloeit unabi, een lust voor het oog met een verstrooiing van kleine geelachtige bloemen die op sterren lijken. En al eind september rijpen vruchten op hun plaats. Ze zijn ovaal, niet meer dan een kwarteleitje, met een bruinchocolade schil. Het vruchtvlees is als een spons, er zit een bot in. Afhankelijk van de variëteit kunnen de bessen zoet of zuur zijn, er zijn ook zoetzure vruchten..

Nuttige eigenschappen van unabi

unabi fruitUnabi-vruchten bevatten meer vitamine C dan citrusvruchten, evenals veel verschillende mineralen en andere nuttige stoffen. Dankzij deze samenstelling worden Chinese dadels niet alleen gebruikt voor culinaire doeleinden voor jam, maar ook voor behandeling. Het is opmerkelijk dat zelfs de bladeren en wortels nuttig zijn.. In de volksgeneeskunde staat de plant bekend om zijn positieve effecten op het lichaam, namelijk:

  • reinigt van gifstoffen en gifstoffen;
  • versterkt het zenuwstelsel;
  • Verzacht de pijn;
  • elimineert ontstekingsprocessen;
  • reinigt bloedvaten en voorkomt de vorming van bloedstolsels;
  • heeft een slijmoplossend effect;
  • verlaagt de bloeddruk.

Je kunt vers of gedroogd fruit gebruiken, of ze brouwen voor infusie. Het gemiddelde dagtarief is 8-10 stuks. Hypotensieve patiënten moeten echter voorzichtig zijn, omdat unabi de bloeddruk verder kan verlagen. Bovendien kan overmatig enthousiasme voor ziziphus leiden tot hypervitaminose en een allergische reactie veroorzaken..

Hoe unabi eruit ziet en wat handig is – video

Adblock
detector