Natuurlijke supplementen: mogen vleeskuikens zand krijgen? – wiresummit.org

We hebben dit jaar besloten om eendagskuikens aan te schaffen. Ik zou ze graag willen kweken op natuurlijke supplementen, met minder chemie. Vertel me of het mogelijk is om vleeskuikens zand te geven en welke producten over het algemeen beter zijn om toe te voegen??

Het doel van de vleeskuikenopfok is om in korte tijd zoveel mogelijk levend gewicht te krijgen, dit is dus een vleesras van kippen. Om ervoor te zorgen dat de vogels niet alleen snel aankomen, maar ook een volledige set eiwitten, vetten en koolhydraten krijgen, is één mengvoer niet voldoende. Daarom moet hun dieet een verscheidenheid aan vitaminesupplementen bevatten. Uiteraard hebben zowel start- als eindvoeders voor vleeskuikens een uitgebalanceerde samenstelling van noodzakelijke stoffen, afhankelijk van de leeftijd van de vogel..

vleeskuikenvoeder

Als u uw pluimvee echter thuis kweekt, is het heel goed mogelijk om natuurlijke ingrediënten te gebruiken, die veel goedkoper zijn dan gekochte bereidingen. Deze omvatten zowel producten van de menselijke tafel als verschillende groenten. Van bijzonder belang is de toevoeging van zand aan kippenvoer..

Kunnen slachtkuikens zand krijgen??

gekweekte vleeskuikens

Ervaren pluimveehouders weten dat zand helpt bij het malen van voedsel dat in stukjes in de maag van de vogel komt, omdat kippen geen tanden hebben. Grote stukken rafelen en worden kleiner door maagsamentrekkingen en interactie met zandkorrels. In deze vorm is voedsel gemakkelijker te verteren en te verteren, en de maag van een kleine vogel reinigt zichzelf..

Te fijn zand kan echter de krop van de kuikens verstoppen, waardoor ze stikken..

Om slachtkuikens te helpen bij het verteren van voer, maar niet te schaden, wordt aanbevolen om geen zand zelf in het dieet van jonge kippen op te nemen, maar gemalen grind, schelpen of krijt. U kunt een dergelijk additief niet eerder dan vanaf de 5e levensdag invoeren. De totale hoeveelheid van dergelijke minerale componenten is 300 tot 500 g per week voeding voor een dozijn kippen.

Voor volwassen vleeskuikens is het toegestaan ​​om zand als een apart “gerecht” in het dieet te brengen, maar alleen als het groot genoeg is. In dit geval hoeft het zand niet met het voer te worden gemengd, maar wordt het eenvoudig in een aparte container gegoten..

Welke natuurlijke supplementen kan ik het beste gebruiken??

gras

Om het vogelmenu te diversifiëren, worden meestal de volgende producten toegevoegd:

  1. Aardappel. Toevoegen aan het hoofdvoer voor kuikens ouder dan 3 weken. Voorkoken en raspen of pureren. Dagelijkse dosis – tot 10 g.
  2. Groenen. Jonge brandnetels, paardenbloemen, klaver, bosluizen kunnen vanaf de derde levensdag worden gegeven, gemengd met voer of aardappelpuree. Kleine kuikens moeten eerst het gras afspoelen en hakken met een snelheid van 8 g per kuiken. Bij volwassen vleeskuikens worden de bundels in een voerbak geplaatst of opgehangen. Het is ook goed om tuinkruiden toe te voegen (uienveren, sla).
  3. Erwtenbonen. Voeg gehakte erwten vanaf de eerste levensdagen toe aan natvoer, maar niet meer dan 10% van de totale massa.
  4. Brood. Gedroogde korsten moeten periodiek niet eerder dan vanaf een leeftijd van 3 weken worden toegevoegd. Vooraf een beetje in water weken en door het voer mengen. De totale dosis is niet meer dan 40% van de dagelijkse voeding.
  5. Zuivelproducten. Voeg vanaf de tweede levensdag kwark toe, vanaf 50 g per dag, door het voer te mengen. Zure melk kan afwisselend met water worden gegeven.

Methode voor het kweken van vleeskuikens zonder mengvoer – video