Narcissen thuis dwingen van A tot Z – wiresummit.org

Vertel eens, bij welke temperatuur vindt de distillatie van narcissen thuis plaats? Wanneer moet je bollen planten om in maart te bloeien? Ik wil een cadeau doen aan mijn dochters en de eerste narcissen grootbrengen voor de vrouwenvakantie. Er zijn verschillende soorten in de tuin, vroeg en badstof laat. Welke kun je het beste gebruiken om te forceren??

narcissen thuis dwingen In het vroege voorjaar is het zo leuk om een ​​bosje levend geurende narcissen cadeau te krijgen. Door narcissen thuis te forceren, kunt u niet alleen aanzienlijk besparen op de aankoop van bloemen die buiten het seizoen behoorlijk geld kosten. Een ander voordeel van deze eenvoudige en interessante procedure is de mogelijkheid om de bloei naar elke datum te timen. Het kan niet alleen lente zijn, maar zelfs guur januari. Het is de moeite waard om slechts één regel te leren: om de bollen te laten bloeien, moeten ze tijd hebben om door een rustperiode te gaan en voedingsstoffen op te hopen. Zonder dit zal er geen vorming van steeltjes zijn, omdat de cultuur hier simpelweg niet genoeg kracht voor heeft..

Wanneer narcissen planten voor distillatie?

wanneer narcissen planten voor distillatie? Om planten te laten ontwaken en knoppen te geven, moeten ze “rijpen” en in de kou. In de natuur gebeurt dit tijdens de herfst-winter, wanneer de bollen onder een sneeuwdek in de grond slapen. Ze moeten binnenshuis vergelijkbare omstandigheden creëren. En pas daarna schakelt u over op kunstmatige lente, waarbij u geleidelijk de temperatuur van de inhoud verhoogt. Alle etappes hebben hun eigen duur. Op basis daarvan kun je tellen en bepalen wanneer de narcis gaat bloeien. En al op deze data om de distillatie te plannen.

De koude rustperiode bij narcissen duurt 3 tot 3,5 maanden. En de bollen hebben nog een maand nodig om bloemstelen te vormen. Om bijvoorbeeld in februari te bloeien, moet u in oktober narcissen voor distillatie zetten..

Welke soorten bloemen kunnen worden gebruikt?

welke narcissen worden geplant voor distillatieVroege en middelgrote variëteiten zijn meer geschikt om te forceren – hun groeiseizoen is sneller. Maar als het doel niet is om op een bepaalde datum te bloeien, zal elke soort, zelfs late, het doen..

Ongeacht het type te forceren bollen, is het noodzakelijk om alleen hoogwaardige, gezonde en bij voorkeur grote bollen te selecteren, met een diameter van 4 cm, met uitzondering van laagblijvende variëteiten, waarbij de bollen klein zijn. Tot het moment van ontscheping voor distillatie moet het plantmateriaal op een droge plaats bij een temperatuur van 17 ° C worden bewaard..

Stap voor stap narcissen in huis forceren

narcissen stap voor stap forcerenNadat u de timing van de bloei hebt bepaald, kunt u beginnen met distilleren:

  1. Pak de bollen, desinfecteer ze in kaliumpermanganaat of Fitosporin. Droog.
  2. Vul kleine containers met aarde (een mengsel van 1 deel zand en 2 delen tuinaarde).
  3. Plant de bollen, verdiept ze slechts 2/3 van de hoogte.
  4. Besprenkel, dek af met een pot en plaats gedurende 3 maanden in een kamer met een temperatuur van niet meer dan 7 ° C. Geef regelmatig water om de grond droog te houden.
  5. Plaats de lampen na de toegewezen tijd opnieuw op een plaats waar het 5 ° C warmer is en altijd licht.
  6. Verhoog na 10 dagen de temperatuur tot 18 ° C warm.

In dergelijke omstandigheden zullen narcissen blijven staan ​​​​totdat ze bloeien..

Versnelde distillatie van narcissen in de winter