Mysterieuze nacht schoonheid-bloem, foto, planten en verzorgen van de plant

Wanneer een nachtelijke schoonheidsbloem bloeit, zou het interessant zijn om een ​​foto te zien en te leren, te planten en ervoor te zorgen. Een vriend gaf me zaden, ik zaaide ze in het land. We gaan er alleen ‘s middags heen voor het weekend en ‘s avonds gaan we terug naar de stad. Gisterochtend zag ik knoppen aan mijn struiken, maar overdag zag ik de bloemen zelf niet. Ik begrijp het niet, ze zijn opgelicht door iemand of een soort ziekte en ze verkruimelden zonder te openen?

nacht schoonheid bloem foto planten en verzorgen Oorspronkelijk afkomstig uit warme Afrikaanse landen, groeit deze plant voornamelijk op de zuidelijke breedtegraden van ons thuisland. Onze tuiniers werden er verliefd op, niet voor grote bloemen, maar voor hun originele kleur en de eigenaardigheid van ‘s nachts bloeien. Daarom wordt de nachtelijke schoonheid een bloem genoemd, een foto, planten en verzorgen waarvoor het niet zo moeilijk is als het lijkt vanwege de oorsprong van de cultuur. In ons klimaat voelt hij zich comfortabel genoeg en niets verhindert hem uitbundig en lang te bloeien..

De wetenschappelijke naam van de plant is minder bekend – het is mirabilis, dat wil zeggen “verbazingwekkend”. En er is iets om je over te verbazen: dit is de kleuring, die op één struik heel verschillend kan zijn voor verschillende bloemen. En natuurlijk de bloeitijd – ‘s nachts. Al is daar een redelijk begrijpelijke verklaring voor, want mirabilis wordt ‘s nachts bestoven door de haviksmot. En deze vlinder beweegt overdag niet, alleen na zonsondergang.

Nachtschoonheidsbloem – foto, planten en verzorgen

mirabilis nacht schoonheid Van nature is mirabilis een meerjarige plant. Maar meestal overleeft hij onze winters niet en sterft hij af. Als eenjarige plant mirabilis zich meestal voort door zaden – ze zijn groot, ontkiemen snel genoeg en bijna alles.

Er zijn twee manieren om zaden te planten:

  1. Zaai eind maart elk zaadje in een apart glas met licht voedzame grond. Verplant zaailingen in de tuin in het laatste decennium van mei.zaailingen van nachtschoonheid
  2. Wanneer de vorst eind april voorbij is, plant u de zaden onmiddellijk in de volle grond in de gaten, met een afstand van 40 cm.Je kunt een paar zaden in elk doen, dan zullen weelderige gordijnen groeien.mirabilis in de grond planten

Om ervoor te zorgen dat de zaden sneller ontkiemen, wordt aanbevolen om ze te verticuteren en te weken voordat ze worden gezaaid..

Hoe zorg je voor een nachtschoonheid?

hoe zorg je voor een nachtschoonheid?Voor mirabilis is het noodzakelijk om een ​​​​bloembed op zonne-energie weg te nemen, waar hij zijn schoonheid met volle kracht kan laten zien. Het is niet de moeite waard om in de schaduw te planten – daar zullen de struiken beginnen uit te rekken. Hierdoor zullen scheuten, vooral jonge die kwetsbaar zijn, breken.

Zorgen voor een nachtschoonheid bestaat uit frequent maar matig water geven. Je kunt hem niet vullen, de bloem vindt dit niet leuk. De struiken hoeven niet te worden gevormd, ze veranderen zelf in ronde ballen. Maar als je terughoudend bent om mirabilis te vertakken, kun je de toppen knijpen.

Als de grond vruchtbaar is, kan de nachtschoonheid het zonder topdressing doen. Op arme grond is het raadzaam om deze minimaal drie keer per seizoen te bemesten. Tegelijkertijd mogen alleen minerale complexen worden gebruikt voor dressing. De bloem verdraagt ​​geen organisch materiaal, het wortelstelsel sterft eraan af.

Na het einde van de bloei, in de late herfst, sterven de struiken hier meestal geleidelijk af en in de winter verdwijnen ze helemaal. Maar als je wilt, kun je proberen de nachtschoonheid als vaste plant te kweken. In dit geval zal reproductie door knollen helpen – dit is precies de wortel van de plant. In de herfst moeten ze worden opgegraven en in de kelder worden bewaard, en in het voorjaar moeten ze opnieuw in de tuin worden geplant..

De nachtschoonheidsmirabilis uit zaden kweken

Adblock
detector