Mysterieuze Kiwano - Fruit of Groente

Vertel me wat is kiwano, fruit of groente? Diverse exotische vruchten werden naar de plaatselijke supermarkt gebracht. Waren er vroeger alleen citrusvruchten en bananen, nu ben ik gewoon verbaasd over de rijke selectie. Ik zag voor het eerst wat fruit. Onlangs brachten ze een nieuwe vreemdeling binnen, Kiwano. Op het etiket onder het schap staat dat het een groente is. Ik nam het voor een monster, wat mij betreft, het lijkt meer op een meloen met kiwismaak. Misschien hebben de verkopers het verward en is Kiwano eigenlijk een vrucht??

Kiwano fruit of groente In de grote winkels en markten naast onze appels zijn schilderachtige overzeese feijoa, guave of kiwano. En als bij de eerste alles duidelijk is, is de situatie bij Kiwano heel anders: is deze groente of fruit een originele vrucht met een ongewone smaak? De gesneden vrucht lijkt sterk op een overrijpe komkommer vol zaden. Maar kan een komkommer ook zoet zijn? Aan de andere kant is het heel vreemd om een ​​groente te gebruiken om een ​​crème op een taart te maken. Dus wat is dit wonder en wie het werkelijk is??

Kiwano – fruit of groente

liana kiwano Aan wijnstokken groeien mooie vruchten, waarvan sterke wimpers tot 10 m hoog kunnen worden.De scheuten zijn versierd met ruige bladeren, de structuur en vorm lijken op komkommerbladeren, alleen bescheidener van formaat. Het is duidelijk dat hierdoor Kiwano werd toegeschreven aan de pompoenfamilie en het komkommergeslacht. Dus wetenschappelijk gezien, gezien de botanische identiteit, is het nog steeds een groente..

De verwarring wordt veroorzaakt door het uiterlijk en de smaak van de vrucht. Ze zijn ovaal van vorm, klein, ongeveer 10 cm in diameter en wegen niet meer dan 300 g Groene Kiwano ziet eruit als zeer dikke komkommers, alleen met gezwellen – puistjes op de huid. Als ze rijpen, worden ze een rijke oranje kleur. Alleen het geleiachtige vruchtvlees blijft groen. Er zitten veel witte zaden in, maar ze kunnen worden gegeten, zoals komkommer. De smaak van Kiwano is complex, het is onmogelijk om het in één woord te beschrijven: het is banaan – citroen – komkommermeloen. Met andere woorden, het waterige vruchtvlees is zoet en zuur, met veel complexe nasmaken. Dus wat we uiteindelijk hebben: Kiwano is een groente door erbij te horen, maar in essentie en smaak – een beetje vreemd fruit, maar weinig calorieën (slechts 44 kcal).

Eén ding is zeker: de klimliaan met originele stekelige vruchten is zeer decoratief. Het wordt vaak geplant om bogen en priëlen te versieren..

Hoe eet je Kiwano

zoals het is KiwanoDe zure waterige pulp, hoewel niet iedereen van houdt, is erg handig. De vruchten bevatten veel vitamines en mineralen en accumuleren ook geen nitraten. De oogst is dus altijd veilig. Regelmatige consumptie van een zoete groente verhoogt de immuniteit, verbetert de conditie van de huid, bevordert een snelle genezing van de schade.

Kiwano-fans hebben hun eigen voorkeuren voor het gebruik ervan.. Over het algemeen kunnen rijpe vruchten op verschillende manieren worden gebruikt bij het koken:

  • pluk gewoon rijp vruchtvlees met een lepel;
  • kook jam of compote;
  • toevoegen aan salades, zowel groente als fruit;
  • snacks maken op basis van zeevruchten en kaas;
  • zet in desserts en crèmes.

Echte fijnproevers eten kiwano in groene vorm, beitsen of beitsen. Of gezouten en peper de rijpe pulp.

Nuttige eigenschappen van Kiwano – video

https://www.youtube.com/watch?v=PiZm_qO77cc

Adblock
detector