Mycelium-paddenstoelen kunnen in de tuin worden gekweekt

Hallo! Ik heb er lang van gedroomd om een ​​oogst champignons of eekhoorntjesbrood rechtstreeks uit mijn tuin te krijgen – het is niet altijd mogelijk om naar het bos te gaan voor dergelijke geschenken van de natuur. Ik denk dat het proces niet eenvoudig is en veel valkuilen verbergt. Daarom zou ik graag meer willen weten – hoe paddenstoelen uit mycelium in de tuin te kweken?

Tegenwoordig kweken veel zomerbewoners een verscheidenheid aan paddenstoelen in het land. Het is winstgevend – u kunt voor uzelf zorgen en het eigen risico verkopen – en vereist geen speciale energiekosten. Eenmaal een krachtig mycelium gevormd, krijgt de zomerbewoner elk jaar een goede oogst..

Witte stoere mannen in de tuin

Hiervoor moet je natuurlijk weten hoe je paddenstoelen uit mycelium in de tuin kunt kweken, wanneer je dit moet doen en een aantal andere subtiliteiten..

Lees het artikel: valse en eetbare foto’s van paddenstoelen!

Wanneer en waar mycelium planten??

Sla van tevoren het mycelium op van de paddenstoelen die je wilt kweken. Het kan in veel landelijke winkels worden gekocht – de kosten zijn niet te hoog, maar door de aankoop kunt u veel tijd en moeite besparen die u zult besteden aan het handmatig verkrijgen van het mycelium.

Over het algemeen kunnen paddenstoelen van mei tot september op elk moment worden geplant. Maar het is beter om hete maanden te vermijden – het zal moeilijk zijn voor mycelium om voet aan de grond te krijgen. Bovendien is het bij het planten van mycelium in september geen feit dat het mogelijk is om in hetzelfde jaar een oogst te krijgen. Daarom kunnen eind april en begin mei de meest geschikte tijd worden genoemd..

OLYMPUS DIGITALE CAMERA

De optimale plaats voor het kweken van paddenstoelen is een schaduwrijke plek onder dichte naald- of loofbomen (bij voorkeur geen fruit) aan de noordkant van het huis. Een huis, schuur of ander obstakel zal het land beschermen tegen overmatige zon en warme zuidenwinden, wat zorgt voor een goede oogst..

Aan de slag met landen

Nadat je een geschikte locatie hebt gekozen, graaf je een gat van ongeveer 30-40 centimeter diep, ongeveer 50-70 centimeter van de boom. De oppervlakte hangt af van de hoeveelheid mycelium en hoeveel paddenstoelen je wilt krijgen. De bodem van de put is bedekt met een bossubstraat – oude bladeren, zaagsel, dennennaalden. De optimale laag is minimaal 20 centimeter. Daarop moet het mycelium zelf worden gelegd. Om dit te doen, wordt het gemengd met lokale of bosgrond. De verhouding is verschillend voor verschillende paddenstoelen en soorten mycelium, maar wordt altijd aangegeven in de instructies. Voeg mycelium met aarde toe aan het substraat, geef overvloedig water en dek af met stro of naalden.

Zorg is zo eenvoudig mogelijk – u moet de grond water geven terwijl deze droogt. De eerste oogst kan volgend jaar worden verkregen en het mycelium zal binnen 3-5 jaar op volle kracht komen..

De gewenste oogst

Deze video belicht het probleem van het kweken van paddenstoelen in het land in meer detail:

Adblock
detector