Muntvormige berberis: wat het is en hoe te groeien

Vertel ons alstublieft hoe u muntvormige berberis kunt kweken? We kochten zaailingen van fruitbomen voor de tuin en zagen deze struik in de kwekerij. Ik ben dol op berberis, ik maak er heerlijke jam en drankjes van, maar ik kocht vroeger altijd bessen. Ik besloot het moment te nemen en een zaailing te kopen. Als het wortel schiet, heb ik nu mijn bessen.

berberis muntvormig Muntvormige berberis als gecultiveerde plant is zeldzaam en tevergeefs. De onterecht verwaarloosde struik is eigenlijk een van de meest pretentieloze planten. Het ontwikkelt zich goed en vrij snel en overwintert goed in onze omstandigheden. Een haag van berberisstruiken zal de site met felle kleuren versieren en zal u ook verrassen met een overvloedige oogst van smakelijke en gezonde bessen.

Hoe ziet een plant eruit?

berberisstruik Muntvormige berberis groeit in de vorm van een grote spreidende struik. De hoogte kan oplopen tot 4 m. Jonge scheuten zijn bedekt met blauwachtige schors, maar naarmate ze ouder worden, krijgen ze een prachtige paarse kleur. Over de gehele lengte van de takken bevinden zich bijna ronde bladeren tot 4 cm lang en bijna even breed. Aan de uiteinden zijn ze afgerond en hebben ze soms tanden, maar naar de basis toe worden ze steeds smaller. De bladplaat is erg dicht, leerachtig, rijk groen. Stekels kunnen eenvoudig of drievoudig zijn, vrij lang.bloeiende berberis

In de maand mei bloeit berberis met weelderige kwasten tot 6 cm lang, bestaande uit 2 dozijn gele kleine bloemen. Bij een volwassen plant, tegen een achtergrond van rode scheuten, ziet vooral een zonnig gele bloei er indrukwekkend uit. De bessen beginnen te rijpen in de maand september. Ze zijn eivormig, niet erg groot (slechts 0,5 cm lang) en zijn rood gekleurd.

Berberisfamilie ziet er geweldig uit in enkele aanplant, en het zal ook een decoratieve haag zijn. Bij het snoeien moet er echter rekening mee worden gehouden dat de plant bloemknoppen op de takken van vorig jaar legt. Als het belangrijk is om gezonde bessen te oogsten, moet het kapsel minimaal zijn..

Muntvormige berberis: eenvoudige teeltkenmerken

zaailingenDe struik heeft een pretentieloos karakter en een hoge winterhardheid. Het is beter om het op een goed verlichte plaats te planten. Dus de plant zal weelderiger zijn en de oogst zal overvloedig zijn. Berberisfamilie kan op bijna elke grond groeien, behalve drassig. Het is het beste om zaailingen in de herfst te planten, zorg ervoor dat u jonge planten voor de winter bij elkaar zet. In de toekomst heeft de volwassen berberis geen onderdak nodig..

Bij het planten is het raadzaam om meststoffen aan de plantkuil toe te voegen: humus, as en superfosfaat. Dit maakt het mogelijk om de komende 2-3 jaar zonder extra dressing van berberis te doen..

berberis in de tuinZorgen voor een vaste plant is niet moeilijk en bestaat uit de volgende procedures:

  1. In het begin moeten jonge zaailingen vaak worden bewaterd, maar beetje bij beetje. Natuurlijke regenval is voldoende voor volwassen struiken. Als de zomers echter droog zijn, moeten ze ook af en toe worden bewaterd..
  2. De grond losmaken.
  3. Snoeien. Kortom, dit is een hygiënisch kapsel: het verwijderen van droge, zieke en beschadigde scheuten. Als de struik zwak vertakt, is snoeien van takken tot 4 knoppen toegestaan.

Het is noodzakelijk om berberissen te oogsten in het halfrijpe stadium, totdat de bessen te zacht worden. Voor opslag kunnen ze worden gedroogd of bestrooid met suiker en in de koelkast worden bewaard. Struik vermeerderd door zaden of wortelscheuten.

Groeiende berberis in de tuin – video

Adblock
detector