Metallic begonia - interieurdecoratie

Voor mijn verjaardag gaven ze me een begonia met metalen bladeren .. Vertel me hoe ik de schoonheid van de bladeren kan behouden en voor metalen begonia kan zorgen?

Metallic begonia behoort tot de decoratieve bladbegonia’s. De bloem dankt zijn naam aan de schaduw van de bladeren: aan de achterkant zijn ze paars, maar aan de voorkant zijn ze groen met rode nerven en een metaalachtige glans. Om te voorkomen dat begoniabladeren hun kleur verliezen, hoeft ze weinig aandacht te besteden, omdat deze bloem niet grillig is om voor te zorgen en prachtig groeit in een schaduwrijk deel van het huis, waar andere planten geen verlichting hebben.

Onderhoudsfuncties

metallicheskaya-begoniya

De begonia wordt vrij groot – het kan meer dan een meter zijn. De bladeren zijn ook groot (tot 15 cm lang), bedekt met pluisjes en gekartelde randen. Begoniastelen groeien naar beneden en vertakken sterk, waardoor de bloem erg mooi staat op een standaard.

Ondanks de decoratieve werking bloeit de plant in de herfst-zomerperiode met grote witte bloemen met een roze tint..

bloeiende metalen begonia

Voor een goede en snelle ontwikkeling van metalen begonia, moet u zich houden aan de volgende aanbevelingen voor zorg:

  1. Verlichting. De meest geschikte plaats voor begonia’s zijn de noordelijke en oostelijke vensterbanken, omdat directe blootstelling aan de zon brandwonden op de bladeren zal veroorzaken, ze zullen helderder worden en hun decoratieve effect verliezen.
  2. Temperatuur regime. Metalen begonia’s moeten op een constante temperatuur worden bewaard. Wanneer er plotselinge veranderingen zijn in de luchttemperatuur in de kamer waar de bloem wordt gekweekt, zal de plant reageren door bladeren te laten vallen. Als dit gebeurt, om de begonia te “reanimeren”, knijp de toppen van de scheuten (om het verschijnen van een nieuwe bladverliezende massa uit te lokken), spuit het en breng het over naar een warme plaats.
  3. Water geven. Geef de bloem water met warm, bezonken water wanneer de grond 1,5 cm uitdroogt, waardoor de grond niet volledig uitdroogt en ook stilstaand vocht wordt vermeden. Het water kan licht worden aangezuurd met citroenzuur. Tweemaal per maand wordt begonia gevoed met complexe mest. Beperk water geven in de winter.
  4. afwatering. De pot met begonia moet worden voorzien van een drainagelaag (het is goed om geëxpandeerde klei te gebruiken), omdat de wortels van de plant zullen gaan rotten van stilstaand water en zal afsterven.

Transplantatie en reproductie van begonia

grootaderige begonia

Om de metalen begonia in een weelderige struik te laten groeien, moet deze elk jaar in de lente worden getransplanteerd. Maak de grond voedzaam en meercomponenten:

  • bladeren;
  • grasmat;
  • humus;
  • zand;
  • naald land.

Meestal wordt begonia vermeerderd door stekken. Plant hiervoor de gesneden stekken in kleine potten (niet meer dan 8 cm in diameter) met aarde bestaande uit een 1: 1 mengsel van turf en zand. Bedek de bovenkant met folie om een ​​mini-kas te creëren. Verwijder na het verschijnen van jonge bladeren de film en verplant de bewortelde stekken naar een vaste plaats in potten met een grotere diameter.

Hoe begonia-stekken te rooten, laat de video zien

Adblock
detector