Bij mijn jonge dracaena zijn de toppen van de bladeren onlangs begonnen uit te drogen. Een vriend adviseerde me om de bloem te voeren. Vertel me welke meststoffen het beste zijn om thuis te gebruiken voor dracaena?

Om de dracaena weelderig te laten worden en het oog te verrassen met zijn heldere bladverliezende hoed, moet hij regelmatig worden gevoerd. De wortels van de plant bezetten snel de hele pot en verstrikt de aarden bal volledig. In dergelijke omstandigheden selecteert dracaena al heel snel alle voedingsstoffen uit de bodem. Het is noodzakelijk om de voorraad sporenelementen regelmatig aan te vullen, zodat de bloem de kans krijgt zich te ontwikkelen. Bij een gebrek daaraan beginnen dracaena-bladeren na verloop van tijd uit te drogen..

Om dracaena thuis te bemesten, kunt u gebruiken:

  • medicijnen opslaan;
  • volksremedies.

Dracaena moet worden gevoed van de lente tot november, wanneer de bloem intensief groeit. Tijdens de rustperiode, in de winter, worden geen meststoffen toegepast.

Medicijnen opslaan

landbouw voor palmbomen

Voor het voeren van dracaena kunt u kant-en-klare preparaten gebruiken die bedoeld zijn voor decoratieve bladplanten en die de nodige concentratie aan voedingsstoffen bevatten, bijvoorbeeld:

  • Meester;
  • stimulans;
  • Agricola voor palmen;
  • kunstmest sticks.

stokjes

Minerale dressing kan ook onafhankelijk worden gedaan:

  1. Meng 0,3 g ammoniumsulfaat, 0,5 g kaliumnitraat en 0,4 g kaliumfosfaat. Voeg het resulterende mengsel toe aan 1 liter water. Gebruik om op een blad te spuiten.
  2. Voeg 1 theelepel per liter water toe. nitroammofos. Wissel een dergelijke oplossing effectief af met de introductie van organische stof.

dracaena spuiten

Het wordt aanbevolen om dracaena niet vaker dan twee keer per maand met zowel minerale als organische meststoffen te voeren..

volksremedies

vlees water

Dracaena reageert goed op de toepassing van meststoffen die onafhankelijk van geïmproviseerde middelen zijn bereid, waaronder huishoudelijk afval en uitwerpselen. De meest gebruikte verbandmiddelen zijn:

  1. Vogelpoep of rotte mest. Om een ​​geconcentreerde oplossing te bereiden, mengt u de uitwerpselen met water in een verhouding van 1: 4 en laat u dit 5 dagen staan. Verdun de kant-en-klare infusie met water (15 delen water voor 1 deel van de oplossing) en giet over de dracaena.
  2. Vleeswater. Gebruik water waarin rauw vlees is geweekt of ontdooid om de plant water te geven.

Gezien de specifieke geur van mest en vleeswater is het raadzaam om de pot naar het balkon te brengen en een paar dagen buiten te laten staan. Gedurende deze tijd zal de onaangename geur verdwijnen..

Dracaena zorg thuis – video