Meststof voor kamerplanten uit eierschaal

Veel eierschalen blijven thuis. Ik heb gehoord dat de meststof die ervan is gemaakt erg handig is voor bloemen. Vertel me hoe je kamerplanten bemest met eierschalen?

Het is al lang bekend dat eierschalen veel nuttige stoffen bevatten. Daarom wordt het veel gebruikt als meststof voor verschillende planten, die na het aanbrengen van de schaal sneller beginnen te groeien en minder pijn doen. Het is ook belangrijk dat de geplette schelp vrij snel in de grond ontleedt. Eierschalen worden bevrucht door zowel tuinplanten als kamerplanten, het belangrijkste is om het goed voor te bereiden en te gebruiken.

Nuances bij de bereiding van “eiermest”

eierschaal

Voordat u kamerbloemen met eierschalen bemest, moet u deze goed wassen en ontdoen van eiwitresten..

Ervaren telers adviseren om alleen zelfgemaakte kippeneieren te gebruiken, die door het gevarieerde dieet van kippen een grotere hoeveelheid vitamine bevatten.

Vervolgens moet de gewassen schaal goed worden gedroogd. Om dit te doen, doe het in een kartonnen doos en zet het op een warme plaats..

Nadat de schaal volledig droog is (dit duurt vier dagen), wordt deze geplet. Maalmethoden zijn afhankelijk van het verdere gebruik van de eierschaal en de verbeeldingskracht van de teler – een vijzel, een deegroller en een koffiemolen zijn voldoende (als je een fijn poeder nodig hebt).

eipoeder

Bewaar de voorbereide “eier” -meststof in een papieren zak of doos, of in een glazen hersluitbare container. Cellofaanzakken zullen hiervoor niet werken – de schaal zal erin gaan verslechteren..

Manieren om eierschaal te gebruiken

Bij het kweken van kamerplanten worden eierschalen gebruikt:

  • in de vorm van een tinctuur;
  • als drainage;
  • in de vorm van directe toepassing op de grond;
  • voor het kweken van zaailingen.

vloeibare eimeststof

Om de infusie uit de schelpen te bereiden, giet je 1 kopje poeder met 4 kopjes warm water en laat je het 2 weken trekken. Schud de tinctuur regelmatig. Geef de bloemen eenmaal per maand water met een kant-en-klare vloeibare meststof. Ze gebruiken een andere methode om de tinctuur te bereiden: voor 1 liter kokend water, 2 eetlepels. poeder. Deze methode is sneller, omdat de vloeistof slechts 5 dagen wordt toegediend..

Niet bemesten met eierschaalazalea, camelia, gardenia, pelargonium, hortensia, viooltjes en varens, omdat ze van zure grond houden en de schaal de zuurgraad van de grond verlaagt.

Bij gebruik van de schaal als drainage is het voldoende om hem eenvoudig met de hand te verkruimelen, zonder hem in poedervorm te brengen. Leg bij het planten van kamerplanten een 2 cm dikke laag schelpen op de bodem van de pot. Dit helpt de bloemen te beschermen tegen bederf door overtollig vocht.

schelp in een pot

Om puur eipoeder in de buurt van een pot met een plant te gebruiken, is het noodzakelijk om de bovenste laag aarde te verwijderen en deze in een aparte container met 1 el te mengen. poeder. Giet vervolgens de aarde met de schelp terug in de pot. Op dezelfde manier bereiden ze de grond voor bij het planten van planten..

zaailingen in de schaal

Het gebruik van schelpen voor het kweken van bloemzaailingen zal de zaailingen sterker maken. Het is handiger om hele schalen te nemen waarvan de bovenkant is verwijderd – dit geeft de planten meer ruimte. Aan de onderkant van de zaadbal moet je 2-3 gaten maken om overtollig water af te voeren. Bij het verplanten naar een vaste plaats kan de spruit samen met de schaal worden getransplanteerd, maar om het voor de wortels gemakkelijker te maken om te groeien, wordt deze vooraf zorgvuldig met uw handen gekneed.

Video over de bereiding van vloeibare mest uit eierschaal

Adblock
detector