Meerjarige zoete erwten - planten en verzorgen van geurige struiken

Vertel me hoe je meerjarige zoete erwten kunt kweken, planten en verzorgen, foto’s van de plant. Ik wil klimculturen planten in de buurt van het tuinhuisje, adviseerde een buurman dit. Hij zegt dat hij goed weeft op de steun en prachtig bloeit. Wanneer en hoe zaden te zaaien – u kunt eerst rechtstreeks in de grond of zaailingen zaaien?

zoete erwten meerjarige plant- en verzorgingsfoto's De charmante, heldere bloemen vallen meteen op in het bloembed en de ranken kunnen bogen en andere steunen beklimmen. Een pretentieloze plant groeit even goed, zowel in het zuiden als in de middelste rijstrook. Dit zijn meerjarige siererwten, planten en verzorgen (foto) waarvoor niet moeilijk is. Als u eenmaal een zonnige plek voor hem op de site hebt gekozen, zult u jarenlang de delicate bloeiwijzen bewonderen. Tegelijkertijd kunt u met een verscheidenheid aan variëteiten zowel liaanachtige struiken als chique soorten met ondermaatse rechtopstaande stengels kiezen. Dergelijke erwten zijn niet alleen onvergelijkbaar in de voortuin, maar ook geschikt voor het snijden van boeketten.

Meerjarige zoete erwten – planten en verzorgen, foto

geurige rang De cultuur behoort tot de peulvruchtenfamilie en is een van de vertegenwoordigers van de geslachtsrang. Trouwens, de meeste tuiniers noemen hem zo – een geurige rang, wat volkomen gerechtvaardigd is. Van nature is rang een thermofiele plant die naar ons toe kwam vanuit de warme Middellandse Zee. Meerjarige soorten hebben echter een verhoogde vorstbestendigheid. Ze verdragen gemakkelijk herfstvorst en blijven bloeien tot november, zelfs bij min 5 ° С.

Meerjarige erwten hebben meer dan duizend soorten. Er zijn compacte, laagblijvende variëteiten van ongeveer 45 cm hoog, en er zijn echte wijnstokken met gekrulde wimpers tot 3 m lang.De rang begint in juni te bloeien en laat lange kwastjes vrij – bloeiwijzen met vrij grote bloemen die op vlinders lijken.

En hoewel erwten zoete erwten worden genoemd, geldt dit meer voor eenjarige soorten. In een meerjarige rang wordt het aroma zwak uitgedrukt, bovendien is de kleur niet zo gevarieerd. Het wordt gedomineerd door verschillende tinten roze, paars en blauw..

Timing en methoden van planten

erwten planten in de volle grondErwten worden vermeerderd door zaad, met behulp van een van de drie zaaimogelijkheden:

  1. In het zuiden kunnen de zaden eind april direct in de grond gezaaid worden.
  2. Ook wordt een goed resultaat gegeven door herfstzaaien, 2 weken voor de vorst. Zaden zijn niet bang voor de kou, en in het voorjaar zullen de struiken eerder ontkiemen en prachtiger bloeien.
  3. In de middelste rij oefenen ze het kweken van rijen door zaailingen en zaaien ze eind maart zaden. Houd er echter rekening mee dat erwten het verplanten niet goed verdragen en zich vaak uitstrekken. Daarom is het beter om de zaden meteen in aparte kopjes te planten en aan te steken. En voer de transplantatie uit samen met een kluit aarde.

zoete erwt zaailingen

Aangezien de schil van de bonen erg dicht is, moeten de zaden voor het planten worden geweekt. Je kunt de integriteit van de zaden ook mechanisch beschadigen door ze met een naald te prikken en ze met schuurpapier te wrijven.

Waar erwten in de tuin planten?

waar een geurige rang te planten?China houdt van goede verlichting, dus het is beter om het in zonnige gebieden te planten. Maar het is niet bijzonder veeleisend voor de bodem. Het enige waar u rekening mee moet houden, is dat erwten geen hoge zuurgraad verdragen. Een bloeiend gewas zal positief reageren op de toepassing van minerale meststoffen. Het belangrijkste is om geen verse mest te gebruiken, anders zijn de struiken vatbaar voor fusarium.

Hoe zorg je voor meerjarige erwten?

hoe zorg je voor meerjarige erwten?De zorg voor de geurige rang is minimaal:

  • regelmatig water geven, vooral in droge zomers;
  • het creëren van een ondersteuning voor hoge weefsoorten.

Een vaste plant kan best zonder voeding. Indien gewenst kunt u voor een weelderige bloei de struiken twee keer per seizoen bemesten met Agricola, aan het begin en aan het einde van de zomer. De rangschikking hoeft niet te worden gesnoeid, het is voldoende om de uitgebloeide bloemen af ​​te snijden om de vorming van nieuwe knoppen te stimuleren.

Meerjarige zoete erwten kweken

Adblock
detector