Medvedka - foto en beschrijving van de larve, maatregelen voor ongediertebestrijding

Vertel ons wat de beer is, een foto en een beschrijving van de larve. Er is een soort aanval begonnen in de tuin, het lijkt erop, maar ik weet het niet zeker. Ik heb haar nog nooit eerder gezien, dus ik betwijfel het. Maar je moet erachter komen wat het is om op de een of andere manier de plaag te bestrijden. En dan heeft dit monster mijn tomaten al bereikt. Als er niets wordt gedaan, zal hij alles in de bedden verpesten..

beer foto en beschrijving van de larve Ze kan de “backstage-koningin” van ongedierte worden genoemd, omdat ze ‘s nachts actief alle vegetatie consumeert. Medvedka, een foto en beschrijving van een larve en een volwassen insect moeten bij elke tuinman bekend zijn. Dit allesetende wezen heeft geen minachting voor groenten, onkruid of bloemen. Het snijdt alle gewassen af ​​die op het terrein groeien. Als je tenminste één beer hebt, is het belangrijk om haar niet te laten fokken. De jonge leeftijd van de larven weerhoudt hen er niet van om alles samen met volwassenen op te eten. Na zo’n aanslag blijft er niets meer in je tuin..

Medvedka – foto en beschrijving van de larve

beren larve Een volwassen insect lijkt op een krekel, maar is niet zo schattig. De lengte is gemiddeld 5 cm en het lichaam is bedekt met een harde schaal. De kop heeft krachtige kaken waarmee de beer harde wortels kan eten. Aan de voorkant van het lichaam bevinden zich grote poten in de vorm van een tang. Met hen graaft het ongedierte talloze tunnels in de tuin. Aan de achterkant, dichter bij het hoofd, zijn er verkorte veranda’s. Dankzij hen beweegt het insect sneller, maakt korte vluchten, hoewel het lange tijd niet kan vliegen. Overdag loopt de beer ondergronds. Ze graaft gangen en eet het ondergrondse deel van planten, wortels en vruchten, evenals geplante zaden. “Op jacht” gaat ‘s nachts uit en dan worden de groene massa en het gewas vernietigd.

De beer broedt en legt eieren in klauwen die voorheen verborgen waren in kleine grotten. Ze zijn niet diep, slechts 15 cm, en in één nest kunnen er tot 500 eieren zijn. Na 2 weken komen er larven uit.

De berenlarve lijkt een beetje op een dikke garnaal. Ze zijn lichter van kleur, klein (tot 3 cm) en tot nu toe zonder vleugels. Maar ze hebben ook graafpoten en doen niet minder kwaad dan volwassen exemplaren. De larven graven met hen tunnels op zoek naar voedsel, eten wortels en fruit.

De larven veranderen in 2 jaar in een volwassen beer, terwijl ze 4 vervellingen hebben overleefd.

Hoe om te gaan met berenlarven

ontwikkelingsstadia van de beerWacht niet tot de welpen volwassen zijn en zelf nakomelingen krijgen. Je moet de beer vernietigen zodra je hem vindt, of het nest, of de larve.

Er zijn veel manieren om van zowel volwassen beren als hun nakomelingen af ​​te komen:

  1. Vind en vernietig metselwerk.
  2. Zet mestvallen op. Het insect zal erin klimmen voor een warme overwintering. Dan kun je het krijgen en vernietigen..
  3. Leg karton of planken in het vroege voorjaar neer. Het ongedierte kruipt eronder op zoek naar warmte.
  4. Voeg limoen toe – de beer houdt van zure grond en zal onmiddellijk vertrekken als de zuurgraad wordt verlaagd.
  5. Giet zeepsop over de nerts.

In het voor- en najaar moet de tuin worden omgeploegd en in de zomer moet de grond diep worden losgemaakt. Dit zal helpen de tunnels en nesten van de beer te vernietigen..

Als er veel ongedierte is, kunnen biologische producten worden gebruikt: Boverin of Nemabakt. Of scheikunde – Thunder, Medvedoks.

Van de beer, keverlarven en ander ongedierte af

Adblock
detector