Magische verdomde eieren of paddenstoelenveselka - foto en beschrijving van het wonder van de natuur

Wat is een Veselka-paddenstoel, kun je een foto en beschrijving vinden? Ik heb het alleen nodig voor medicinale doeleinden – om olie te maken tegen doorligwonden. Onze grootmoeder had het recept al heel lang, maar kwam pas goed van pas nu ze ziek werd. Zoals de meeste bedlegerige patiënten, ontwikkelden zich in de loop van de tijd doorligwonden. Alle medicijnen zijn al geprobeerd, niets helpt, en nu vond ik dit gekoesterde recept in oude documenten. Maar waar kan ik paddenstoelen vinden als ik niet weet hoe ze eruit zien? En ze zijn over het algemeen eetbaar?

paddestoel veselka foto en beschrijving De herfst is een rustig jachtseizoen voor paddenstoelenplukkers, en de gelukkigste brengen manden vol cantharellen, boletus en espenpaddenstoelen mee naar huis. En alleen de veselka-paddenstoel, waarvan de foto en beschrijving niet eens bij iedereen bekend is, wordt door velen omzeild vanwege de onaangename geur. Trouwens, het uiterlijk van dit geschenk van het bos is ook niet erg aantrekkelijk, en in de beginfase van ontwikkeling lijkt het zelfs helemaal niet op een paddenstoel. Lichte eieren liggen in het gras onder de bomen en ruiken zelfs alsof ze verrot zijn … Je moet je eerste indruk echter niet geloven, want een veselka is een zeer nuttige paddenstoel, zij het niet mooi.

Veselka-paddenstoel – foto en beschrijving

Veselka paddenstoel cutaway Om welke redenen de paddenstoel zo’n grappige naam kreeg, is niet bekend. Maar volksnamen weerspiegelen in ieder geval het uiterlijk beter. Oordeel zelf: een paddenstoel heet een heksenei, een verdomd ei, een stinkende morille of een schijnvertoning. Een jonge schimmel is inderdaad een ei met een rond gezicht, bedekt met een witte of romige schaal (peridium) en van binnen gevuld met een geleiachtige massa. Het gemiddelde gewicht van dergelijke eieren is 150-200 g. Naarmate ze groeien en rijpen, breekt het peridium en begint er snel een lange poot tot 30 cm hoog uit te komen. De bovenkant is versierd met een klokvormige dop van olijf -groene kleur met een gat aan de bovenkant. De dop is niet hoog, slechts 5 cm, en het oppervlak is bedekt met cellen en er vormt zich een vlek in het midden. De schacht is onaangenaam om aan te raken, slijmerig – de sporen leven in dit slijm. En het heeft ook een walgelijke bedorven geur, waarop insecten samenkomen..

Kenmerkend voor de stinkende morille is een zeer snelle groei. Het ei zelf ontwikkelt zich ongeveer een week in het bladverliezende strooisel (trouwens, het zit met slechts één wortel aan de grond vast). En nadat de schaal barst, rijpt de hele paddenstoel volledig in 3 dagen. Hiervoor werd de veselka zelfs opgenomen in het Guinness Book of Records..

Veselka-paddenstoel groeit voornamelijk in koele streken, in loofbossen. In het zuiden overleeft de schimmel niet, omdat hij geen droogte verdraagt. Je kunt het de hele zomer tot half oktober ophalen, afhankelijk van het klimaat. Champignons zijn meestal klein, tot 20 stuks, maar je kunt er ook enkele tegenkomen.

De geneeskrachtige eigenschappen van de Veselka-paddenstoel

geneeskrachtige eigenschappen van Veselka-paddenstoelOndanks de onaangename geur en niet minder aangenaam slijm, is de schimmel zelf niet giftig. Sommige fijnproevers gebruiken het zelfs bij het koken. Maar het belangrijkste toepassingsgebied van het verdomde ei is de traditionele geneeskunde. Bovendien wordt het voor medicinale doeleinden aanbevolen om eieren te verzamelen, omdat deze meer voedingsstoffen bevatten. Ze worden afgeveegd met een doek (niet gewassen) en vervolgens gesneden en gedroogd.

Infusies, tincturen, sap, olie, poeder worden gemaakt van de veselka-paddenstoel. Ze helpen bij de preventie en behandeling van vele ziekten, bijvoorbeeld:

  • bloeddruk verlagen en hartaanvallen en beroertes voorkomen;
  • behandel psoriasis, doorligwonden, etterende wonden;
  • immuniteit herstellen;
  • lager cholesterol;
  • heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel;
  • herstel hormonen en potentie;
  • helpen om van het pijnsyndroom af te komen bij aandoeningen van het bewegingsapparaat.

Hoe ziet Veselka-paddenstoel eruit en welke eigenschappen?

Adblock
detector