Maak kennis met de mysterieuze allium nectaroscordum

Ik heb een paar bollen allium nectaroscordum gehaald bij een bloemenwinkel (zoals het op het label stond). Vertel me, wat is deze plant? Heeft hij andere soorten, en zijn er eigenaardigheden van het groeien??

nectar schorpioen bloeit Allium nectaroscordum is een dubbelzinnige plant en tot op de dag van vandaag zijn er geschillen over het behoren tot een of andere familie. Sommige wetenschappers beweren dat dit een soort ui (allium) is, anderen zijn ervan overtuigd dat nectarcordum een ​​apart geslacht is van de leliefamilie, en weer anderen classificeren het als een leliefamilie.

Er kan maar één ding met zekerheid worden gezegd: nectaroscordum is een meerjarige, kruidachtige en bolgewas die verschillende variëteiten heeft..

Uiterlijk lijkt nectaroscordum op een ui en het wortelsysteem wordt ook gepresenteerd in de vorm van een ronde bol zonder wortelstokken. Er groeien smalle langwerpige bladeren uit. Steeltjes zijn ook hoog, tot 1,5 m, maar kunnen verschillende lengtes hebben. Aan de bovenkant vormen kleine hangende bellen van bleke kleur een losse paraplu in de vorm van een bal. De bloeiwijzen zijn vrij groot, de diameter van elke bel kan oplopen tot 1,5 cm, en er zijn er 10 tot 30 in de paraplu. Aan het einde van de bloei rijpen dozen met zaden op hun plaats..

De bladeren van zo’n allium hebben een karakteristieke ui-knoflookgeur, die bij aanraking volledig tot uiting komt..

Bloemsoorten

De volgende vormen van nectar corpus worden onderscheiden in bepaalde soorten:

  1. Liefdevolle. Het groeit alleen in de Krim-bossen, bestaande uit eiken en essen. De hoogte van de struik is van 50 tot 130 cm, de bladverliezende rozet bestaat uit 15 platen. Overvloedige bloei vindt plaats eind mei: het aantal bellen kan oplopen tot 60 stuks. De kleur van de bloemen is roze met een lila-witte tint.nectarcordum asminnend
  2. Dioscoris of Siciliaans. Bewoont de schaduwrijke bossen van Klein-Azië en het mediterrane continent (Europa). Het heeft goed wortel geschoten in onze open ruimtes. Paraplu bloeiwijze omvat 10 tot 20 lichtgroene bellen met een roodachtige tint of streep.Siciliaanse nectarovorm
  3. Drie voet. Het groeit tussen de rotsen in de Kaukasus, bloeit met witte bellen met paarse nerven.drie voet nectar corpus

Groeiende functies

Nectaroscordum staat het liefst op zonnige plaatsen, maar zal in de halfschaduw niet verdwijnen. De grond houdt van los en vruchtbaar, het is niet veeleisend in de zorg, het belangrijkste is om de bedden niet te laten overstromen, anders beginnen de bollen te rotten.

In regio’s met strenge winters vereist het beschutting voor de winter, maar heeft het over het algemeen een hoge winterhardheid.

De bloem vermeerdert zich door zaaien of door dochterbollen. Zaden worden in het vroege najaar op een zaailingbed gezaaid en in het volgende seizoen naar een vaste plaats getransplanteerd. Oude, zwaar begroeide bolnesten worden in de herfst verdeeld, nadat de bladeren zijn afgestorven.

Videoreview van verschillende soorten nectaroscordum

Adblock
detector