Lycast-orchidee zal je verrassen met grote geurende bloemen

Vertel me, heeft de lycast-orchidee een rustperiode nodig? De bloem werd mij op het werk aangeboden door een medewerker, natuurlijk kon ik zo’n schoonheid niet op kantoor achterlaten en mee naar huis nemen. Het is van mij vervaagd, en ik heb nog niet zulke grote bloemen gezien, en nu begint het om de een of andere reden zijn bladeren af ​​te werpen. Er zijn absoluut geen insecten, ik heb met een vergrootglas gezocht, wordt niet ziek, rot niet, de zorg is niet veranderd. Wat wil ze nog meer? Een buurman, die op bezoek was gekomen en een struik had gezien, stelde voor dat hij gewoon met pensioen zou gaan. Maar ik heb nog geen enkele orgel zijn blad laten verliezen. Het is waar, lycasts rusten echt zo?

orchidee lycast Er zijn speciale schoonheden onder orchideeën, die zich onderscheiden door grote luxe bloeiwijzen. De lycast-orchidee is er slechts één van, en de grote bloemen zijn zo dicht van structuur dat ze kunstmatig lijken, gemaakt van was. Hoe verschilt het van andere leden van het gezin??

Lycast-orchidee – karakteristieke kenmerken

lycast Het geslacht is niet erg talrijk en zal nauwelijks 4 dozijn soorten oppikken. De meeste zijn groot van formaat en groeien in het wild in de hooglanden, en bijna alle planten zijn epifyten. Onder hen zijn er echter compactere variëteiten die zich thuis redelijk comfortabel voelen..

Lycast heeft een interessante structuur. Het vormt peervormige pseudobollen verbonden door scheuten – wortelstokken. Bladeren groeien in verschillende stukken uit de toppen van de bollen. De plaat is langwerpig, gevouwen.

Steeltjes verschijnen vanaf de basis van de bol en er kunnen er maximaal 10 zijn. Er bloeit slechts één bloem op, maar hun diameter kan 20 cm bereiken.Lycast-bloemen worden gekenmerkt door zeer dichte kleine bloembladen, maar grote kelkblaadjes en een aangenaam aroma. Afhankelijk van de specifieke variëteit kunnen ze worden geverfd in delicate witte of roze tinten. Er zijn variëteiten met een diepere en interessantere oranje en zelfs bruine kleur..witte lycast

De bloeitijd is ook afhankelijk van het ras. De meeste orchideeën bloeien in de zomer, maar er zijn winterbloeiende soorten, terwijl alle lycasts tot 2 maanden achter elkaar bloeien.

Thuis worden de volgende lycasts het vaakst gevonden:

  1. Virgin (ook bekend als Skinner) met witte en roze bloemen die bloeien in de late herfst.
  2. Kort bedekt met witte bloemen in roze stippen en compacte struikgrootte.
  3. Geurig met geel – oranje geurende bloemen.
  4. Cochleata met kleine gele bloemen met een chocoladesmaak.
  5. Bloedrood met gele bloemblaadjes, aan de basis waarvan een rode vlek uitsteekt.

Waar houdt lycast van?

gele lycastVoor het kweken van een bloem is een in de winkel gekocht orchideeënsubstraat geschikt. Het is beter om de pot op het oostelijke raam te plaatsen, omdat de plant goede verlichting nodig heeft, maar directe stralen zijn er niet voor. Op de noordelijke vensterbank kan een orchidee leven, maar niet bloeien..

In de zomer is het raadzaam om de lycast naar de tuin te brengen, een temperatuur van ongeveer 25 ° C wordt als comfortabel beschouwd. Maar er is een belangrijke voorwaarde voor de bloei: de nachttemperatuur moet ongeveer 10° lager zijn. Bijna alle soorten orchideeën gaan met pensioen voor de winter, terwijl ze bladverliezend zijn. Zodra de struik zijn bladeren begint af te werpen, is het tijd om hem voor te bereiden op rust. Het moet passeren bij een temperatuur van 12 – 15 ° C.

Tegelijkertijd ontwikkelen sommige moderne hybriden zich het hele jaar door en rusten niet, wat betekent dat ze hun blad niet laten vallen. Ze worden ook in de winter warm gehouden en moeten worden aangevuld met licht..

Licasts houden van matig water geven en reageren niet goed op stilstaand water. De meeste soorten hebben een luchtvochtigheid van ongeveer 45%. Het is beter om het te onderhouden door een luchtbevochtiger te installeren en de bladeren af ​​te vegen. Het is niet aan te raden om ze te besproeien, vlekken blijven dan achter. Topdressing is alleen nodig tijdens de groei- en bloeiperiode, en zelfs dan moet de dosis kunstmest worden gehalveerd. Binnen lycast reproduceert het vaakst door deling.

Thuis voor een lycast zorgen – video

Adblock
detector