Licht, koelte en een verplichte rustperiode hebben alles te maken met de verzorging van een potchrysant

Hoe zorg je voor een potchrysant in huis? Ik kocht een dwergvariëteit, een heel mooie struik met kleine, maar volle bloemen, net als pompons. Nu denk ik erover na hoe ik hem zo lang mogelijk kan laten bloeien en in het algemeen om de plant te behouden. Waar kamerchrysanten van houden en waar ze te bewaren??

hoe zorg je voor een chrysant in een pot? De bittere geur van chrysanten kan niet worden verward met andere bloemen, en de verscheidenheid aan vormen en kleuren zal zelfs de meest veeleisende bloementelers tevreden stellen. En wat het meest interessant is, je kunt de bloei niet alleen in de tuin bewonderen, maar ook in je eigen huis. Om ervoor te zorgen dat planten ook in de winter blijven bloeien, is het belangrijk om te weten hoe je een potchrysant moet verzorgen. Terwijl hun tuinneefje al diep ‘slaapt’ onder het sneeuwdek, woedt de kamerchrysant verder in een warme kamer. Maar alleen zij moet de nodige voorwaarden scheppen, want een verhoogde temperatuur boven nul kan ook het tegenovergestelde effect hebben, een snelle vervaging. En nog belangrijker, alleen een goede verzorging helpt de struik te behouden en te voorkomen dat deze aan het einde van het groeiseizoen uitdroogt..

Waar chrysanthemum in huis te zetten – detentievoorwaarden

voorwaarden voor het houden van kamerchrysanten Hoe warmer het in de kamer is, hoe sneller de struik zal vervagen, en het maakt niet uit tot welke variëteit het behoort. Zelfs met het begin van de verwarmingsperiode mag de temperatuur in de kamer niet hoger zijn dan 18 ° C warmte. Maar het is nog beter om de optimale modus op + 15 ° te houden..

Maar de eisen voor verlichting in potchrysanten zijn hoger. Zoals alle bloeiende gewassen hebben ze zon nodig om hun toppen te vormen, vooral gedurende een langere periode. Het is het beste om de struiken op de oost- of westramen te plaatsen. Er is voldoende licht en directe stralen zullen de bladeren niet beschadigen en ze niet verbranden..

Hoe verzorg je een potchrysant?

potchrysanten verzorgen tijdens de bloeiHet verzorgen van een kamerchrysant verschilt praktisch niet van het kweken van tuinsoorten. Ze zijn nodig:

  1. Geef regelmatig water, want deze cultuur houdt van vocht, vooral tijdens de bloei heeft ze dit nodig. Bovendien, hoe warmer het is in de kamer waar de pot staat, hoe vaker je de grond erin moet bevochtigen..
  2. Het is raadzaam om de struiken periodiek te sproeien, omdat de lucht in huis droger is dan buiten, vooral in de regenachtige herfst.
  3. In het voorjaar kan de plant gevoed worden met stikstofmest, zodat deze sneller jong groeit. Voor de bloei, tijdens het leggen van knoppen en direct, wanneer de chrysant in bloei staat, heeft hij een mineralencomplex met kalium en fosfor nodig. Het volstaat om het medicijn eens in de 10 dagen toe te voegen..

Naarmate de bloeiwijze vervaagt, moet u deze verwijderen.

Wanneer en hoe stuur je een potchrysant om te rusten?

potchrysanten klaarmaken voor de rustperiodeNet als bij tuinplanten moeten kamerplanten een rustperiode hebben, zodat ze zich kunnen voorbereiden op de volgende bloei. Het begin is het einde van de bloei. Zodra de laatste knop verdort, moet het hele bovengrondse deel worden afgesneden. En stuur de chrysant zelf voor overwintering in een kamer met een temperatuur van niet hoger dan 5 ° C warmte. Daar blijft ze tot het voorjaar, en dan kun je de pot weer in de warmte zetten. Trouwens, in het voorjaar worden planten ook getransplanteerd met de vervanging van grond en pot, indien nodig..

Chrysant in een pot – verzorgingsregels

Adblock
detector