Levkoy kweken uit zaden – we breken een geurig bloembed onder het raam – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Vertel ons, heeft het kweken van levkoi uit zaden eigenaardigheden? Ik herinner me hoe mijn grootmoeder in mijn verre jeugd elk jaar goudsbloemen en eenvoudige levkoi, geen badstof, onder het raam plantte. De eerste rook overdag geurig en de tweede – van avond tot ochtend. Voorheen woonden mijn man en ik in een appartement en was er geen mogelijkheid om te tuinieren. Nu zijn we verhuisd naar een privéwoning en mijn droom van een groot bloembed komt langzaam uit. De beurt kwam aan de Levkoy kocht echter zaden van badstofvariëteiten. Ze kunnen ook direct op een bloembed worden geplant.?

levkoi uit zaden kweken Als u niet bekend bent met het woord “levkoy”, dan moet u zeker iets weten over matthiola. Elke tuinier droomt ervan om deze geurige bloemen te hebben, en de gemakkelijkste manier om ze te krijgen is om levkoi uit zaden te laten groeien. Ondanks het vrij kleine formaat van het plantmateriaal, ontkiemen de zaden goed. En de struiken zelf ontwikkelen zich vrij snel. Maar de belangrijkste attractie van de plant is het rijke aroma, zoals een duur parfum. Het verschijnt in de late namiddag en hangt tot in de vroege ochtend boven het bloembed. Bovendien zullen variëteiten ook genieten van gevulde steeltjes met grote dubbele bloemen met een heldere kleur..

Onder de mensen wordt mattiola meestal verwarde struiken van grijze levkoy genoemd met kleine donkerroze bloemen. Maar grootbloemige badstofvariëteiten staan ​​​​in feite bekend als levkoi. Sommige mensen denken dat het verschillende planten zijn. In feite – dezelfde cultuur, alleen verschillende soorten.

Levkoy uit zaden kweken – plantmethoden

levkoi Zaadvoortplanting is de meest betaalbare methode om een ​​geurige tuin te beginnen. Zoals reeds opgemerkt, zijn de zaden zeer kiemkrachtig en geven ze altijd goede resultaten. Zaailingen verschijnen samen, bijna gelijktijdig, bovendien verdragen de struiken de transplantatie goed. Je kunt eerst zaailingen kweken of Matthiola direct in de volle grond zaaien..

Wanneer zaaien voor zaailingen?

Levkoe zaailingenDe zaailingmethode rechtvaardigt zichzelf bij het kweken van bijzonder waardevolle variëteiten van levkoy. Meestal zitten er niet zoveel zaden in een zak en ze kosten redelijk. Zodat de bloemen zeker zullen ontkiemen en niet verloren gaan in de tuin, is het beter om ze op zaailingen te zaaien. Vergeet niet dat je op deze manier de bloei van struiken dichterbij kunt brengen..

Het is beter om niet eerder dan half maart of zelfs aan het einde van de maand te beginnen met zaaien, om de zaailingen in het huis niet te overbelichten. Zaden moeten van tevoren worden voorbereid:

  • een dag in water weken;
  • zet gezwollen zaden 2 dagen in de koelkast.

De grond moet licht en vochtdoorlatend zijn. Een mengsel van zand en graszoden in een verhouding van 3:1 is geschikt. Je kunt zaaien in een gewone container of direct in kleine kopjes. Bij algemeen zaaien moet de oogst 2 weken na ontkieming worden uitgevoerd. Zaailingen worden in de volle grond geplant als de vorst voorbij is (vanaf de tweede helft van mei).

Laatbloeiende variëteiten van Levkoy zijn beter om direct in het bloembed te duiken.

De subtiliteiten van het zaaien van zaden in de volle grond

zaaien in de volle grondAls er geen mogelijkheid en plaats in het huis is voor zaailingen, kunt u matthiola en onmiddellijk in de tuin zaaien. Als de zaden van henzelf zijn, doen tuinders dat meestal. Je kunt eind april zaaien en zaden royaal langs de groef “met een marge” strooien. Als alle spruiten zijn, moeten verdikte aanplant gewoon worden uitgedund. En het is volledig toegestaan ​​​​om voor de winter winter levkoy in de grond te zaaien. Dan zal het in het vroege voorjaar opkomen en in mei je verrassen met geurige bloei..

Levkoev zaaien voor zaailingen – video