Kweken van stomme – wanneer de Indo-meisjes eieren beginnen te leggen – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Vertel eens, wanneer beginnen Indo-meisjes eieren te leggen? We hebben een kleine kudde, we hebben twee eenden gehuurd van een buurman, eieren gekocht en zo onze eigen vogel gekregen. Nu groeien onze eenden op en ik kan niet wachten tot ze op hun eieren zitten. Sommigen gaan voor vlees, maar ik wil ook fokken. Ik hoop dat het goede broedkippen zijn. Ik heb gehoord dat ze niet allemaal op eieren kunnen zitten, maar als dit gebeurt, dan zorgen ze voor hun kroost.

wanneer indows eieren beginnen te leggen Het fokken van Indo-eenden is een winstgevende en relatief gemakkelijke taak als je weet en onmiddellijk voorziet wat ze nodig hebben. Deze variëteit steekt gunstig af bij gewone eenden: ze zijn winterhard, rustiger en vooral – ze leggen zeer nuttige eieren en worden uitstekende moeders. Daarom is het voor een beginnende pluimveehouder interessant om uit te zoeken wanneer Indo-Eenden eieren beginnen te leggen. Hun eierproductie breekt geen speciale records, zoals die van legkippen. Maar eendeneieren bevatten minder cholesterol, waardoor ze gezonder zijn dan kippeneieren..

Maar het belangrijkste is de duur van het geslacht. Binnenvrouwen zijn net zo verantwoordelijke moeders als kalkoenen. Ze zorgen goed voor baby’s en kunnen zelfs vreemden uitbroeden. Toegegeven, er kan een probleem optreden bij de keuze van een metselwerkplaats – deze eenden hebben overschatte eisen. Maar laten we alles in volgorde bespreken..

Wanneer Indo-honden eieren beginnen te leggen

Indo-vrouw Seksuele rijping bij vrouwen vindt eerder plaats en ze beginnen klauwen te leggen rond de leeftijd van 200 dagen. Sommige mensen kunnen hun eerste testikel nemen als ze 6 maanden oud zijn. Maar meestal vliegen jonge eenden na 8-12 maanden..

De eierproductie van Indo-eenden ligt op het niveau van 100 eieren per jaar. Tegelijkertijd gaat het in twee fasen over met een pauze van 2-3 maanden, waarin de vogel verhaart. Aan het einde van de winter beginnen volwassen eenden te haasten. Na ongeveer 5 maanden zullen ze vervellen. En het volgende koppel eenden is pas in de herfst klaar, er worden nog 3 maanden eieren gelegd.

Jonge Indo-vrouwen in hun eerste levensjaar leggen de eerste testikel pas in de tweede periode, laat in de herfst.

Hoe de eierproductie te verhogen?

hoe de eierproductie te verhogen?Natuurlijk is het onmogelijk om Indo-vrouwen te dwingen 2 keer meer eieren te dragen vanwege natuurlijke kenmerken. Maar het is heel goed mogelijk om er nog een paar dozijn te krijgen, en het legseizoen te versnellen en iets te verlengen..

Dit vereist:

  • zorg voor netheid in de pluimveestal – stomme oren zijn grote schoonmakers en mogen niet op een vies nest zitten;
  • zorgen voor verlichting, vooral in de herfst-winterperiode;
  • isoleer de ruimte zodat het in de winter minimaal 19°C warm is;
  • geef gevogeltecake en andere nuttige toevoegingen.

Als niet aan de bovenstaande voorwaarden wordt voldaan, beginnen de eenden later te leggen en zitten ze niet goed op de eieren..

Wanneer Indo-meisjes op eieren zitten

wanneer Indo-meisjes op eieren zittenIn dit opzicht zijn dempers erg kieskeurig. Als ze het nest dat ze hadden voorbereid niet leuk vonden, zullen ze niet gaan zitten. Een te krap huis, waarin de eend niet de mogelijkheid heeft om zich terug te trekken, te lawaaierig of frequente inspectiebezoeken zijn de redenen om de eendjes niet uit te broeden. En als de Indo-vrouwen toch op een persoonlijk gekozen plek zitten, dan is het niet meer mogelijk om de kip aan te raken, anders gooit ze helemaal eieren.

De incubatietijd voor Indo-vrouwen is maximaal 32 dagen. Op dit moment is het belangrijk om de hen niet te storen, haar te beschermen tegen de rest van de vogel en het vrouwtje te voorzien van water, voedsel en kruiden.

Het hoogste percentage eendjes dat uitkomt in de lente-zomerperiode, wanneer de woerd op zijn hoogtepunt is. Indo-eenden kunnen in het vroege najaar op eieren zitten, maar bevruchting is in dit geval slechts 50%.

Barbarijse eenden – hoeveel maanden beginnen ze te haasten?