Kweeperen voor de winter - recepten voor de lekkerste gerechten

Gelieve te adviseren welke kweepeerblanco’s kunnen worden gemaakt voor de winter, recepten zouden me veel helpen. Dit jaar heb ik gewoon een ongekende oogst en zeer binnenkort zal het mogelijk zijn om het te oogsten. Ik laat wat fruit over om te eten, van de rest maak ik meestal compote. Maar voor het eerst zo veel gerijpt, en bovendien is mijn boom jong. Wat kun je nog meer oprollen?

spaties van kweepeer voor de winterrecepten Geurige gele vruchten hebben een originele zoetzure smaak. Hun sappige pulp heeft een pikante samentrekking, maar tegelijkertijd is er één nadeel: het duurt niet tot de lente. En dit is niet nodig, want er zijn verschillende blanco’s van kweepeer voor de winter, waarvan onze grootmoeders de recepten kenden. Wat is slechts één compote, zij het een onopvallende gelige uitstraling, maar zeer geurig en smakelijk. Verbazingwekkende kweeperenjam heeft geen gelijke, en origineel gekonfijt fruit wordt ook uit fruit verkregen..

Kweepeerblanco’s voor de winter – recepten voor heerlijke jam

kweepeer voor spaties Het lijkt erop, welke opties voor een zoet dessert kunnen worden gemaakt van kweepeer, want dit zijn geen frambozen. Het taaie, zure vruchtvlees bevat echter zoveel voedingsstoffen dat het in ieder geval citrusvruchten gemakkelijk kan vervangen. Bovendien “gedraagt” het zich niet alleen goed bij warmtebehandeling. Kweepeer blijft zelfs rauw goed, waardoor je heel gezonde rauwe jam kunt maken.

Kweeperenjam met plakjes

kweeperenjam in plakjesHet geheim is om het gesneden fruit in vorm te houden. Dan wordt de jam mooi, met doorschijnende, maar zacht genoeg, stukjes.

Het wordt op deze manier bereid:

  1. Schil en snijd in plakjes van ongeveer 1 cm dik fruit in de hoeveelheid van 1 kg.
  2. Vouw ze in een ketel, giet 2,5 el. water en kook tot de helft gaar is gedurende ongeveer 20 minuten, maar zodat de stukjes niet uit elkaar vallen.
  3. Giet de siroop af in een apart bakje en maak een siroop met 1,2 kg suiker.
  4. Giet de siroop over het fruit en kook nog een half uur al roerend.

De afgewerkte jam moet met hele plakjes zijn, maar de siroop zelf zal dikker worden. Als je het op een bord laat vallen, verspreidt het zich niet..

Rauwe kweeperenjam

rauwe kweeperenjamWas de vruchten en rasp ze zodat er geen zaadjes vast komen te zitten. Bedek met suiker in een verhouding van 1: 1, roer en laat een nacht staan. Doe het fruit ‘s morgens als het sap is geperst in potten en bewaar in de koelkast onder een nylon deksel. Je kunt de kweepeer ook gewoon snijden en in laagjes in potjes doen, afgewisseld met een laagje suiker..

Voor rauwe jam is het beter om Japanse kweepeer te gebruiken. De kleine vruchten hebben meer zuur en ze kunnen beter worden bewaard zonder te koken..

Gedroogd fruit van kweepeer

kweepeer preparaten voor de winter gedroogde vruchtenAls je denkt dat ze te hard zullen zijn, heb je gedeeltelijk gelijk. Maar er is een kleine truc, waardoor het drogen van kweeperen zacht blijkt te zijn. Om dit te doen, hoeft u het slechts 5 minuten op siroop van 1 el te koken. water, 2 eetl. suiker en 0,5 tl. citroenzuur. Deze siroop is voldoende voor 1 kg fruit, vooraf in plakjes gesneden. Laat het fruit er vervolgens in afkoelen en giet het vocht af. Je kunt kweepeer drogen in een speciale droger of gewoon in de oven op een temperatuur van 90 ° C.

Kweepeermarmelade

Adblock
detector