Kracht van de natuur - tarwekiemen, hoe te ontkiemen en hoeveel te gebruiken om voordelen te krijgen

Vertel ons over tarwekiemen, hoe ze ontkiemen en hoeveel ze moeten worden geconsumeerd om een ​​genezend effect te krijgen. Onlangs zijn maagproblemen begonnen, en het doet pijn en is vaak van streek. Ik herinnerde me dat mijn grootmoeder bij zulke gelegenheden altijd tarwekiemen en aloë met honing at. Ik heb zo’n plant niet, ik kweek helemaal geen bloemen en ik heb geen kennissen om te vragen. Ik besloot de tarwe te proberen, vooral onlangs zag ik het in de winkel en kocht twee pakjes. Hoe lang moet het in water worden bewaard??

tarwekiemen hoe te ontkiemen en hoeveel te gebruiken In de herfst-winterperiode heeft ons lichaam dringend vitamines nodig. Wist je dat je ze niet alleen uit verse groenten en fruit kunt halen, maar ook uit spruiten van granen? Als je je afvraagt ​​wat de voordelen zijn van tarwekiemen, hoe ze moeten ontkiemen en hoeveel ze moeten gebruiken, laten we dit materiaal dan samen bestuderen..

Waarom zijn tarwekiemen nuttig?

nuttige eigenschappen van tarwezaailingen Aan het begin van het groeiseizoen van elke plant is er een actieve “beweging”. Na het ontwaken uit de winterslaap beweegt het sap krachtig in de bomen, waardoor het opzwellen van de knoppen, de groei van gebladerte en de bloei wordt gestimuleerd. En in een ontkiemende korrel of zaden verschijnen nuttige stoffen en hopen zich precies op in kleine spruiten. Een enorme hoeveelheid sporenelementen en vitamines die planten nodig hebben voor verdere ontwikkeling kunnen ook voor ons gunstig zijn.

Gekiemde tarwe smaakt zeer aangenaam, zoet, sappig en mals. Als je het regelmatig in je dieet opneemt, krijg je een verbluffend effect, namelijk:

  • verbetert het gezichtsvermogen, de stofwisseling, de huidconditie;
  • stressbestendigheid neemt toe;
  • de schildklier werkt beter;
  • nagels worden sterker en haar – zijdeachtig en dikker;
  • de microflora van de maag wordt hersteld.

Tarwekiemen: hoe te ontkiemen en hoeveel te consumeren?

hoe tarwe te ontkiemen?Het hele proces van “extractie” van voedingsstoffen duurt niet langer dan 2 dagen. Het belangrijkste is om de juiste tarwe te vinden, specifiek voor het ontkiemen. Deze ontbijtgranen zijn vaak te vinden in supermarkten, gezien de moderne mode voor gezond eten. Op de verpakking staat meestal zo: “voor kieming”.

Zorg ervoor dat u de granen sorteert en spoelt. Gooi alles weg dat is opgedoken, dergelijke tarwe zal niet ontkiemen, laat de rest weken. Leg de korrels in een bord en vul met water zodat het er nog maar een paar centimeter bovenop ligt. Laat ze nu een nacht staan, afgedekt met een doek. Ververs het water ‘s morgens, maar bedek de bodem van het bord met een schone doek en bedek met de gewassen tarwe. Dek opnieuw af met een tweede doek en laat tot de volgende ochtend op een warme plaats staan..

De kamertemperatuur moet rond de 20 ° C warm zijn. Je ziet de eerste spruiten binnen een dag vanaf het moment van inweken. Volledig alle zaden ontkiemen in niet meer dan twee dagen. Tegelijkertijd zit de maximale hoeveelheid vitamines en mineralen in spruiten niet langer dan 2 cm.

Tarwekiemen kunnen en moeten rauw worden gegeten of aan salades worden toegevoegd. Bak of braad ze alleen niet, want dan gaan de voedingsstoffen verloren. En zorg ervoor dat je goed kauwt of maalt in een blender. De dagelijkse norm is niet meer dan 100 g, die ‘s ochtends moet worden geconsumeerd. Je kunt ze tijdens de lunch eten of ze over twee maaltijden verdelen. Je kunt ‘s nachts echter geen spruitjes eten, omdat ze zwaar op de maag liggen..

Hoe tarwe op de juiste manier te ontkiemen?

Adblock
detector