In de herfst kocht ik de zaden van een cosmetica genaamd Sensation. Ik ben een erg luie bloemenkweker, dus ik geef de voorkeur aan die planten waarvoor het onderhoud minimaal is, en deze bloem werd mij in de winkel geadviseerd als de meest pretentieloze. Geef een beschrijving van de Sensation-cosme met een foto van knoppen, ik wil weten wat ik van haar kan verwachten.

cosmeya sensatie Onder tuinplanten wordt een van de eerste posities in termen van eenvoud in het kweken ingenomen door cosmea van de Aster-familie. Charmante delicate struiken kunnen zowel hete als koele zomers overleven, stellen geen speciale eisen aan water geven, ontkiemen goed wanneer ze in de volle grond worden geplant en versieren het bloembed met hun eenvoudige maar charmante bloeiwijzen. Tegenwoordig zijn er veel bloemsoorten, waaronder zowel eenjarige bloemen als vaste planten, maar als je zo vroeg mogelijk wilt bloeien, plant dan een vroegbloeiende cosmea Sensation op je site, waarvan een foto in dit artikel wordt gepresenteerd.

Kosmeya geeft de voorkeur aan lichte plaatsen beschermd tegen tocht. Je kunt in april direct in de volle grond planten, maar door zaailingen te laten groeien, zal de bloei een paar maanden dichterbij komen..

Beschrijving van de variëteitkosmosstruik

Kosmeya Sensation behoort tot een vrij lange eenjarige bloemsoort – de totale hoogte van de struik kan 1,2 m bedragen. De scheuten zijn rechtopstaand, maar vertakken zeer goed, waardoor de plant een mooi decoratief uiterlijk heeft zonder naar een behoorlijke maat te kijken. Net als andere soorten kosmos zijn de takken van de Sensation bedekt met weelderig opengewerkt gebladerte..

De hele zomer, en in sommige gevallen zelfs tot de herfst, is de struik letterlijk bezaaid met grote manden, waarvan de brede bloembladen samenkomen in de felgele kern van de bloeiwijze. De kleur van de bloemen is meestal monochromatisch en zeer rijk, met een overwicht van wit-roze-rode tinten. Maar door de inspanningen van fokkers zijn dergelijke soorten Sensations ook gefokt, waarin een tweekleurige kleur zich manifesteert, hetzij door een rand langs de rand van de bloembladen, hetzij door lengtestrepen. Lees over coreopsis in ons volgende artikel.!

Kleurenpalet van de variëteit

Onder de variëteit van cosme kunnen enkele van de meest charmante soorten worden overwogen:

  • Een mengsel van kleuren met effen witte, roze, rode en bordeauxrode bloeiwijzen, waarin subtiele strepen van een donkerdere tint op de bloembladen worden getraceerd;kosmeya mengsel van kleuren
  • Karmozijnrood met dieprode monochromatische bloemen en lange bloei;sensatie karmozijn
  • Candy Stripe met delicate roze bloemen, die een karmozijnrode rand hebben langs de rand van de bloembladen, en langs dezelfde kleur zijn er dunne strepen;sensatie snoep streep
  • Wit met kristalheldere grote witte bloeiwijzen;cosmeya wit
  • Pink Sensation met effen matroze manden.roze sensatie

Video over groeiende kosmos