Kobeya paars is een ideale klimplant die snel groeit en prachtig bloeit

We bouwden een zomerpaviljoen voor een gezellige avondthee. Het is open, alleen het dak, en ik ben van plan de muren van klimplanten te “groeien”. Aan de ene kant heb ik al clematis geplant, het blijft om de ingang te regelen. Een buurman prijst zo’n struik als kobei paars. Ze zegt dat ze in de zomer het hele hek vlecht en zelfs prachtig bloeit. Vertel me, is dit een vaste plant of moet je elk jaar planten??

kobei paars Fans van het weven van lianen kennen de paarse kobei al lang. Deze sierheester zal niet alleen verrukken met lange scheuten die de steun snel vlechten. Het krijgt een speciale charme tijdens de bloei, wanneer ronde bellen bloeien tegen de achtergrond van smaragdgroen blad. Bovendien bloeit de kobea de hele zomer, tot de vorst, en de wijnstok is helemaal niet wispelturig bij het verlaten. Zon, vocht, voldoende ondersteuning en een beetje extra voeding – meer heeft ze niet nodig.

Hoe ziet een plant eruit?

liana kobea Thuis, in het warme Mexico, is de cobea een meerjarige wijnstok en neemt hij een van de eerste plaatsen in wat betreft groeisnelheid. Ze krijgt echt heel snel lange wimpers en in de zomer is de lengte van de scheuten meer dan 6 m. Ze grijpen de steun hardnekkig vast met antennes en strekken zich voortdurend uit, terwijl ze alles op hun pad vlechten. De bladeren, in 3 lobben gesneden, bedekken de takken dicht en vormen een dichte groene muur. De antennes zelf bevinden zich aan de toppen van de scheuten en zijn gemodificeerde bovenste bladeren.

De sierlijkheid van de kobei komt volledig tot uiting met de komst van juli, wanneer veel knoppen tussen het gebladerte bloeien. Als ze gesloten zijn, zijn ze geelgroen en als ze volledig bloeien, worden ze paars. De bloemen groeien meestal één voor één, in de vorm van een gelijkmatige ronde bel. De uitstekende geelachtige meeldraden geven ze een bijzondere elegantie. De diameter van elke bel is ongeveer 8 cm en van dichtbij voel je een licht honingaroma met een onopvallende muskusnoot. Bloei duurt tot het vriest.

In onze omstandigheden worden paarse en andere soorten kobei als eenjarige in het open veld gekweekt. Ze zullen de winter in de tuin niet overleven, dus zullen ze jaarlijks moeten zaaien. U kunt echter de andere kant op gaan: snijd in de herfst het bovengrondse deel af en verplant de struik in een pot. Na overwintering in de kelder begint de kobea in het voorjaar weer scheuten te laten groeien.

Kobeya paars – kenmerken van groeiende bloeiende klimplanten

kobei op de boogTuinders die besluiten een wijnstok te planten, planten deze meestal door zaad.. Maar er zijn enkele nuances:

  1. Je eigen zaden verzamelen zal niet werken, zelfs niet als je al een struik hebt. In ons klimaat hebben ze geen tijd om te rijpen.
  2. Door de dichte schil zullen niet alle zaden ontkiemen.

Dit houdt Kobei-liefhebbers echter niet tegen. Je kunt zaden in elke winkel kopen, vooral op internet. En de weekprocedure zal helpen om de kieming te vergroten. Na een paar dagen wordt de schaal slap en verandert in slijm. Nadat je het hebt afgewassen, kun je zaden planten..

zaailing kobeiHet is beter om het te laten groeien met de zaailingmethode, zodat de struik eerder bloeit. Zaden moeten begin maart worden gezaaid, het is mogelijk in een algemene container. Volwassen zaailingen duiken in aparte potten om te groeien. Zaailingen kunnen begin mei worden overgeplant naar een vaste plaats, wanneer de vorst voorbij is..

Er is een andere manier om kobei te kweken. Om dit te doen, moet je stekken wortelen die in het voorjaar zijn genomen van een struik die binnenshuis heeft overwinterd.

In de tuin voor de kobei moet je een goed verlichte plek kiezen, in de schaduw groeit hij niet goed. Zorg bestaat uit regelmatig water geven en voeren, wat bijdraagt ​​​​aan de snelle groei van wijnstokken.

Zaaien van paarse kobei voor zaailingen – video

Adblock
detector