Kenmerken van Phalaenopsis Kaoda – een geweldige zwarte orchidee – wiresummit.org

Vertel ons, wat zijn de kenmerken van Kaoda’s phalaenopsis? Ik kreeg een heel jonge struik die er amper in slaagde een kleine rozet te vormen. Het zou interessant zijn om te weten hoe het bloeit.

kenmerken van de caoda-orchidee Wie van ons houdt niet van chique orchideeën, met hun prachtige toppen van een delicate of rijk heldere kleur en lange bloei … Maar onder hen is er een echt unieke plant met bloemen die je in andere variëteiten niet zult zien. Dit zijn precies de kenmerken van de Phalaenopsis Caoda – een van de meest luxueuze orchideeën.

Kaoda wordt beschouwd als een aparte soort van de familie, en dat allemaal dankzij de originele en bijna onwerkelijke kleur. Deze phalaenopsis zijn kunstmatig verkregen en zijn beter bekend als zwarte orchideeën..

Kenmerken van Phalaenopsis Caoda

zwarte orchidee De grote bloemen lijken zwart, hoewel zo’n gen in de natuur niet voorkomt in epifyten. In feite worden Kaodas orchideeën genoemd met een zeer donkere kleur: bordeauxrood, paars of lila. Het contrast, dat de indruk van zwart geeft, wordt vooral benadrukt door de maagdelijk witte gespleten lip. Er kan ook een dunne witte rand rond de rand van de bloembladen zijn..

Naast de donkere kleur zijn de volgende tekenen kenmerkend voor Kaoda’s phalaenopsis:

  • de hoogte van de stengel is niet groter dan 20 cm, maar is praktisch onzichtbaar onder de bladeren;
  • de bladeren zelf zijn ovaal, donkergroen met een edele glans, tot 25 cm lang met een maximale breedte van 10 cm;
  • elke rozet produceert gewoonlijk twee steeltjes die uit de bladoksels groeien, die elk ongeveer een dozijn knoppen hebben;
  • bloemen onderscheiden zich door hun regelmatige vorm en afgeronde ondoorzichtige bloembladen met een zeer dichte structuur;
  • bij de meeste hybriden stralen bloemen een delicaat aroma uit.

Phalaenopsis Caoda kan, met de juiste zorg, het hele jaar door bloeien, omdat het geen rustperiode heeft. Tegelijkertijd leeft één steel en opent geleidelijk nieuwe knoppen gedurende zes maanden.

Soorten zwarte orchideeën

Kaoda heeft verschillende ondersoorten, die verschillen in basistinten:

  1. Chocolade druppels. Bloemen met een diameter tot 7 cm ruiken lekker, de bloembladen zijn donkerpaars van kleur, omgeven door een dunne witte rand. De lip is groot en wit. Tegelijkertijd zijn de bladplaten merkbaar korter – maximaal 15 cm lang.kaoda chocolade druppels
  2. Twinkelen. Een grotere hybride met bladeren tot 25 cm lang, maar zonder aroma. De kleur van de bloemen wordt gedomineerd door een rijke bordeauxrode kleur..kaoda twinkeling

Alle Phalaenopsis Caoda worden bij ons thuis gekweekt. De zorg voor hen is hetzelfde als voor andere soorten epifyten. Zwarte orchideeën groeien het beste in pijnboomschors of kokoschips. Het is aan te raden om een ​​transparante pot te kiezen en de uitloop elke 2 jaar opnieuw te planten.

Planten hebben geen winterrust nodig en voelen zich in deze periode goed bij een temperatuur van ongeveer 18°C. In de zomer is het raadzaam om het verschil tussen dag- en nachttemperaturen van minimaal 5° in acht te nemen. Hoge luchtvochtigheid, matige watergift, goed, maar verspreid, verlichting en regelmatige bemesting garanderen een lange en overvloedige bloei.

Video – een overzicht van de bloei van Phalaenopsis Caoda