Kenmerken van het thuis kweken van Brugmansia met behulp van de zaailingmethode

Mijn man brengt me altijd zeldzame bloemen van zakenreizen, deze keer was het een zak Brugmansia-zaden. Vertel me, is het mogelijk om Brugmansia thuis uit zaden te kweken? Wanneer moet je ze zaaien en hoe zorg je goed voor zaailingen??

bloeiende brugmansia Een schoonheid uit een sprookje – zo kun je Brugmansia noemen, nadat je haar eenmaal tijdens de bloei hebt gezien. Deze geweldige plant uit de Solanaceae-familie is met zijn ongewoon mooie bloeiwijzen stevig in de harten van bloemenkwekers terechtgekomen. Grote klokken, soms tot 50 cm lang, bedekken overvloedig een vrij grote boomachtige struik, die tot 5 m hoog kan worden. De kleur van bloemen kan heel divers zijn – van delicate tinten crème tot rijk roze of oranje, en er zijn ook tweekleurige bellen. En het is gewoon onmogelijk om je ogen van de soorten met dubbele bloeiwijzen af ​​te houden.

Een kenmerk van de plant is de opstelling en vorm van de bladeren. Ze groeien in twee lagen: op de eerste hebben de bladplaten een gelijkmatige rand en op de tweede een gekartelde.

Ondanks het feit dat de bloem uit de warme en vochtige tropen naar ons toe kwam, schoot hij heel gelukkig wortel in het lokale klimaat, vooral omdat een vaste plant binnenshuis of in wintertuinen groeit, omdat hij geen lage temperaturen verdraagt. Thuis wordt Brugmansia vaak uit zaad gekweekt. Dit is een nogal lastige zaak, het is het waard, vooral als er nergens is om de stekken te nemen.

Wanneer zaaien en welke grond is geschikt??

brugmansia zaden

Je kunt al in januari beginnen met het kweken van Brugmansia, hoewel later zaaien ook mogelijk is, maar uiterlijk in maart.

Omdat de bloem in natuurlijke omstandigheden in leem groeit, maar licht en voedzaam, is het noodzakelijk om een ​​vergelijkbare grond voor te bereiden. Meng hiervoor 1 deel kleigrond met:

  • 2 delen turf;
  • 1 deel humus.

Het bereide mengsel moet worden gemorst met een oplossing van kaliumpermanganaat om te desinfecteren.

Om de kieming van zaden te versnellen, moet je de integriteit van de schaal (kras) breken en ze in Kornevin laten weken.

Hoe te zaaien??

Vul de bak met het voorbereide substraat en bevochtig de grond goed. Je kunt meteen speciale cassettes gebruiken – dit zal de zaailingen gemakkelijker maken om te duiken. Maak vrij diepe gaten (minimaal 1 cm) en doe er zaadjes in. Laat de afstand tussen de gaten ongeveer 3 cm, strooi aarde over de plant en dek af met folie. Het is noodzakelijk om een ​​​​container met gezaaide zaden in een warme kamer op een zonnige vensterbank te houden..

Zaadontkieming hangt af van hoe lang geleden ze zijn geoogst. Verse zaden ontkiemen het snelst (na ongeveer 1,5 week), oudere kunnen in de grond zitten en alle 1,5 maand.

Periodiek moet de kas worden geventileerd en moet de grond erin worden gespoten. Bovendien moet u de zaailingen extra verlichten, zodat de daglichturen minimaal 10 uur zijn. Zodra de zaden uitkomen, verwijder de shelter.

Brugmansia zaailingen verzorgen

zaailingen van brugmansia

Wanneer de zaailingen tot 5 echte bladeren vormen, is het tijd om ze in aparte potten te plukken, met behulp van de methode om spruiten samen met een aarden kluit over te brengen. Het is opmerkelijk dat tegen die tijd de totale hoogte van de struik slechts ongeveer 6 cm is, omdat brugmansia wordt gekenmerkt door langzame groei.

De daaropvolgende plantenverzorging bestaat uit de volgende activiteiten:

  1. Regelmatig water geven en sproeien. Het is noodzakelijk om een ​​”gulden middenweg” te vinden in water geven om te voorkomen dat de grond uitdroogt, maar tegelijkertijd om het hoge vochtgehalte en stilstaand water te voorkomen.
  2. Topdressing. Een maand na de oogst, voed de Brugmansia met stikstofmeststoffen. Na nog een maand kunt u beginnen met complexe minerale bemesting, met eenmaal per maand speciale preparaten voor bloeiende planten.

Video over het zaaien van brugmansiazaden

Adblock
detector