Kenmerken van het gebruik van azofoska voor het voeren van aardbeien

Enkele jaren geleden hebben we een zomerhuisje gekocht en daarop een kleine moestuin aangelegd. Er is veel moeite met hem, omdat onze grond kleiachtig is. Omdat ik kleine kinderen heb, wil ik ze verwennen met natuurlijk fruit en bessen, dus namen ze een deel van de tuin voor aardbeien. Ik zou de grond willen bemesten, anders groeien de struiken niet goed. Ik heb gehoord dat Azofoska goed werkt op zware gronden. Vertel me hoe je azofoska gebruikt om aardbeien te bemesten?

aardbei Bij het telen van aardbeien op zware grond, die water en lucht niet goed doorlaat en daardoor sporenelementen ongelijk verdeelt, kan men niet zonder het gebruik van speciale complexe preparaten. Een van deze medicijnen is Azofoska – een minerale meststof die bestaat uit de belangrijkste sporenelementen die nodig zijn voor de actieve ontwikkeling van een plant:

 • fosfor;
 • potassium;
 • stikstof;
 • kleine hoeveelheid zwavel.

Door deze uitgebalanceerde samenstelling van micro-elementen is Azofosk geschikt voor gebruik op alle grondsoorten, waaronder klei- en zandgronden..

Wanneer is het beter om aardbeien te bemesten met Azofoska?

azophoska

Het is noodzakelijk om Azophoska te gebruiken voor aardbeienbemesting in de lente of zomer. Het medicijn moet op de verwarmde grond worden aangebracht. Nitraten hopen zich op in koude grond, daarom wordt Azofosk niet gebruikt voor herfstvoeding..

Het maximale effect van de introductie van het medicijn wordt bereikt bij het afwisselen van azophoska met organisch materiaal, en de meest geschikte tijd voor voeding is vóór het begin van bloeiende aardbeien.

Hoe aardbeien te bemesten met Azofoska?

aardbeien voeren met Azofoskaya

Complexe meststof kan zowel in zuivere vorm in de grond tussen aanplantingen worden toegepast als ook voor bladvoeding van aardbeien. De dosering van het medicijn hangt af van de manier waarop het wordt gebruikt:

 1. Strooi de korrels in pure vorm tussen de aardbeienstruiken zo dicht mogelijk bij de wortels met een snelheid van niet meer dan 30 g per vierkante meter.
 2. Om de werkende oplossing voor te bereiden, voegt u een volle Azophoska-luciferdoos toe aan een emmer water. Geef de aanplant water bij de wortel.

Kunstmest actie

Als gevolg van het voeren van aardbeien met Azofoskaya:

 • verhoogde weerstand tegen ziekten;
 • aanplant is gemakkelijker om zomerdroogte en lentevorst te verdragen;
 • de plant ontwikkelt zich actiever;
 • meer bessen zijn gebonden;
 • de smaakkenmerken van het gewas worden verbeterd.

Aardbeien voeren met Azofoskaya geeft de plant de nodige voeding voor het hele groeiseizoen. Tegelijkertijd worden micro-elementen praktisch niet uit de grond gewassen door regen en voeden ze lange tijd aardbeien..

Hoe aardbeien correct te bemesten, video

Adblock
detector