Kenmerken van herfstvoeding van krenten en frambozen – wiresummit.org

Vertel me welke meststoffen in de herfst kunnen worden toegepast voor krenten en frambozen in het land? Van beide gewassen zijn er meerdere struiken, ze groeien al heel lang en de laatste jaren zijn de bessen merkbaar kleiner geworden..

meststof voor struiken Frambozen en aalbessen zijn meerjarige struiken die jarenlang op één plek groeien zonder opnieuw te planten. Zonder extra bemesting gedurende meerdere jaren, halen ze de volledige toevoer van voedingsstoffen uit de bodem. Veel beginnende tuinders, die een paar keer een overvloedige oogst hebben weggehaald, vragen zich vaak af waarom de struiken slecht vrucht begonnen te dragen. En de reden ligt aan de oppervlakte – het is gewoon dat de culturen hiervoor niet genoeg kracht hebben. Zelfs bij voorjaarsbemesting is dit vaak niet voldoende..

Waarom frambozen en aalbessen in de herfst bemesten??

Herfstdressings voor fruitheesters zijn niet minder belangrijk dan lente-dressings:

  • ze compenseren het gebrek aan sporenelementen die werden geconsumeerd in het vruchtproces;
  • het leggen van een toekomstige oogst op jonge takken stimuleren;
  • gezonde struiken die geen gebrek aan voeding hebben, kunnen de winter beter doorstaan, zelfs zonder extra beschutting.

Met betrekking tot welke meststoffen in de herfst onder frambozen en aalbessen in het land moeten worden toegepast, hebben fruitstruiken in deze periode kalium-fosforpreparaten en organisch materiaal nodig.

Hoe krenten te voeren??

bes

Voordat de vorst ingaat (ongeveer half oktober), moet onder de bessenstruiken organische stof worden toegevoegd. Nadat u zich 50 cm uit het midden van de struik hebt teruggetrokken, verspreidt u humus, mest of compost in een hoeveelheid van 6 kg onder elke plant langs de diameter van de stamcirkel en graaft u de grond op.

Organische stof kan alleen op natte grond worden aangebracht om schade aan het wortelstelsel door brandwonden te voorkomen.

Minerale meststoffen helpen de aalbessen de wintervorst te weerstaan. Voor elke vierkante meter grond heb je minimaal 20 g kaliumsulfaat en 50 g superfosfaat nodig. U kunt ze eens in de twee jaar toevoegen, afzonderlijk of gecombineerd, ook samen met organische stof..

Complexe preparaten die kalium, fosfor en andere micro-elementen bevatten, werken ook goed. Het voordeel van het gebruik ervan is dat de samenstelling van voedingsstoffen al in balans is en het simpelweg onmogelijk is om een ​​fout te maken met de dosering van een of ander mineraal. Een van deze preparaten is de AVA-meststof in korrels, die na toediening tot 3 jaar werkt en de aalbessen geleidelijk voedt..

Hoe frambozen te voeren??

frambozen

De eerste 2-3 jaar na het planten van frambozenzaailingen hebben ze alleen stikstofhoudende preparaten nodig, op voorwaarde dat de put tijdens het planten goed gevuld was. De toepassing van fosfor-kaliummeststoffen wordt gestart wanneer de struik al oud genoeg is (voor 3-4 levensjaren).

In september moet je een groef maken op een afstand van 25 cm van de struik en er 20 g kaliumzout en 30 g superfosfaat in gieten. Je kunt ook 3-4 kg humus toevoegen. Sluit meststof in de grond.

Herfstframbozen voeren – video