Kamerplant Brood Meststof – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Een vriendin zei ooit dat ze haar bloemen water geeft met een oplossing op basis van broodkorsten zodat ze sneller groeien. Vertel me hoe je kamerplantbroodmest maakt en aanbrengt?

Welke bloemenliefhebber droomt er niet van om weelderige, bloeiende planten op zijn vensterbanken te zien? Dus de bloemist probeert, dwalend door bloemenwinkels op zoek naar universele meststoffen, zodat ze de bloemen kunnen helpen groeien en ze kunnen redden van ziekten. Maar zelfs in de oudheid, toen er nog geen medicijnen waren, werd topdressing onafhankelijk gemaakt met behulp van voedselverspilling..

En zelfs nu zijn er in elk huis waarschijnlijk ongebruikte korstjes brood over na de lunch of het avondeten. Je kunt ze natuurlijk aan je huisdieren voeren, of je kunt van brood een goede meststof voor kamerplanten maken..

Brood als mest

brood

Meststof op broodbasis wordt veel gebruikt bij de teelt van verschillende gewassen. De werking is gebaseerd op de gist die deel uitmaakt van het brood. Gist bevat verschillende mineralen, organisch ijzer, veel voedingsstoffen en groeistimulerende middelen. Samen heeft dit alles een actief effect op planten, waardoor ze heftig groene massa kunnen opbouwen. Bovendien wordt de vorming en verdere groei van het wortelstelsel versneld..

Niet alleen bloemen op vensterbanken worden met dergelijke meststof gevoed. Irissen, pioenrozen, chrysanten, gladiolen en zelfs een roos die op bloembedden groeit, zullen dankbaar reageren op brooddressings met een lange bloei.

Hoe kunstmest van brood te maken en toe te passen?

broodinfusie

Voor de bereiding van kunstmest wordt zowel vers als gedroogd of gedroogd brood gebruikt. Wit, zwart of roggebrood is voldoende. Als de oude stukken schimmel hebben, kunnen ze ook worden gebruikt. Dit type schimmel wortelt niet op planten en zal ze niet schaden..

Leg de sneetjes brood in een grote pan of kom en bedek ze met water. Druk de broodkorstjes erop zodat ze niet gaan drijven en leg het werkstuk een week op een warme plaats. Zeef de afgewerkte oplossing door kaasdoek en verdun een beetje met water. Jonge planten water geven in de actieve groeifase onder de wortel.

Broodmest wordt met voorzichtigheid en in beperkte hoeveelheden gebruikt voor zieke planten. Het wordt ook niet aanbevolen om vaak volwassen, reeds gevormde struiken te voeren. Dit kan een groeiachterstand veroorzaken..

Om het gebrek aan calcium, dat tijdens de fermentatie wordt geabsorbeerd, te compenseren, wordt aanbevolen om gelijktijdig met de broodoplossing as toe te voegen.

Gistmeststof

gist

Met gist kan ook een geconcentreerde oplossing voor het bemesten van kamerplanten worden bereid..

Om van een droog product een starter te maken, meng je:

  • 1 theelepel droge gist;
  • 1,5 eetl. ik. Sahara;
  • 5 l water.

De container met de zuurdesem wordt ingepakt en 2-3 uur in de hitte geplaatst om het fermentatieproces te starten. Verdun de kant-en-klare infusie met water: voor 1 liter startercultuur, 5 liter water.

gistinfusie

Om een ​​oplossing van verse gist te bereiden, is het noodzakelijk om 200 g gist in 1 liter te verdunnen. water geven en aandringen. Verdun de infusie voor gebruik in een verhouding van 1: 10.

Brood plantaardig voedsel – video