Vertel me wanneer je een Kalanchoë Kalandiva-transplantatie nodig hebt. Een jaar geleden kreeg ik van een vriend een mooie en al behoorlijk volwassen struik. Gedurende deze tijd is de bloem gegroeid, heeft veel nieuwe takken gegeven en is al twee keer zo breed als de pot. Waarschijnlijk is het tijd voor mijn Kalanchoë om naar een nieuwe container te verhuizen. In dit verband rezen enkele vragen, bijvoorbeeld wat voor land heeft hij nodig? Na de verhuizing naar mijn huis is de struik nooit getransplanteerd en groeit hij in de oude grond. Aan het gewicht van de bloempot te zien is deze licht en vrij vloeiend. En ook, hoe vaak moet Kalanchoë worden getransplanteerd en wanneer??

Kalanchoë transplantatie Kalandiva Het is geen geheim dat het belangrijkste voordeel van Kalandiva de overvloedige bloei is, waarvoor deze plant in feite wordt gekweekt. Een van de verplichte procedures is de Kalanchoë Kalandiva-transplantatie. Struiken onderscheiden zich door goede groeipercentages en nemen in de loop van het seizoen aanzienlijk in omvang toe. De oude capaciteit wordt voor hen klein en de “uitgehongerde” grond kan niet langer voor voldoende voeding zorgen. Hoe en wanneer te doen??

Kalandiva is het “kind” van de Kalanchoë van Blossfeld. Dit hybride ras is compacter dan de ouder (struikhoogte binnen 30 cm). En hij bindt ook meer knoppen en badstof, en zal genieten van grote weelderige doppen van bloeiwijzen. De bloei zelf is langer, wat wel 8 maanden kan duren.

Kalanchoë-transplantatie Kalandiva – optimale timing van de procedure

Kalanchoë Kalandiva Met de juiste zorg kan een bloeiende schoonheid jarenlang leven. Jonge struiken moeten elk jaar de pot en grond veranderen omdat ze groter worden. Bij het bereiken van de leeftijd van drie jaar vertraagt ​​​​de ontwikkeling van de plant iets. Als er zulke “oldtimers” in huis zijn, volstaat het om ze eens in de drie jaar opnieuw te planten. De optimale tijd voor verplanten is het vroege voorjaar. Tijdens de bloeiperiode mag de Kalanchoë niet gestoord worden, ook niet wanneer deze in rust is.

Een nieuw gekochte struik heeft een dringende transplantatie nodig. Het groeit in een transportsubstraat en kreeg voedsel in een bloemenwinkel door middel van topdressing. Thuis zal een bloem in zo’n land niet lang meegaan. Nogmaals, de uitzondering is wanneer de plant in bloei staat. Dan is het beter om te wachten tot het einde van de bloei en op dit moment meststoffen toe te passen met water geven.

Hoe kies je een nieuwe pot?

pot voor KalanchoëDe kalandiva heeft geen al te ruime schalen nodig. De plant heeft een oppervlakkig wortelstelsel. Als de pot diep is, bestaat het risico op wortelrot. Daarnaast heeft strakheid alleen maar een positief effect op de bloei. Genoeg dat de container slechts een paar centimeter breder in diameter is.

Een volwassen Kalanchoë zit lekker in een bloempot met een maximale diameter van 18 cm.

Welke grond verplanten?

overdrachtBij het kiezen van een bodem voor Kalanchoë, moet er rekening mee worden gehouden dat het een vetplant is. Het substraat moet goed water doorlaten en ook een neutrale zuurgraad hebben.. Indien gewenst kan het grondmengsel thuis worden gemaakt door te mengen:

  • 1 aandeel grof rivierzand;
  • 4 aandelen van winkelsubstraat voor algemeen gebruik.

Indien mogelijk kunt u een speciaal mengsel voor vetplanten (cactussen) kopen. Het bevat alle benodigde componenten van de Kalanchoë. Het is raadzaam om te transplanteren volgens de overslagmethode.

Stapsgewijze transplantatie Kalanchoë mini – video