Josephine guldenroede - compacte vaste plant voor lage heggen

In ons stadspark is er een hele steeg van weelderige struiken die lang staan, bedekt met gele bloemen. Onlangs hoorde ik dat dit de guldenroede van Josephine is. Ik wil ook zo’n kleine haag in mijn datsja planten om een ​​deel van de tuin visueel van de tuin te scheiden. Vertel ons alstublieft of er kenmerkende kenmerken zijn voor het kweken van deze plant en of deze in halfschaduw kan groeien?

guldenroede josephine Een kruidachtige vaste plant genaamd guldenroede is beter bekend als medicinale plant en wordt veel gebruikt in de volksgeneeskunde. Er zijn echter ook variëteiten onder de variëteiten die worden gewaardeerd om hun zeer decoratieve uiterlijk vanwege de mooie vorm van de struik en de lange bloei. Een van deze soorten is de guldenroede van Josephine – deze heeft geen geneeskrachtige eigenschappen, maar kan van een zomerhuisje een echt landschapsmeesterwerk maken.

Beschrijving van de plantJosephine

Josephine is, net als alle andere soorten guldenroede, een vaste plant. Dit is een van de meest compacte variëteiten: de hoogte van een volwassen struik is niet groter dan 70 cm, terwijl rechtopstaande stengels een dichte, dichte kroon vormen. Langwerpige groene bladeren bevinden zich in de volgende volgorde op de scheuten. Met de komst van de zomer is de hele struik bedekt met grote bloeiwijzen, bestaande uit kleine, maar zeer heldere, rijkgele bloemen.

Klein formaat, dichte kroon en lange en overvloedige bloei maken Josephine guldenroede ideaal voor het maken van lage heggen..

Groeiende functiesjonge struik

Guldenroede is een zeer pretentieloze plant en kan zelfs in halfschaduw groeien. Maar om de struiken actief te laten groeien, is het beter om ze een lichte plaats op de site te geven.

In halfschaduw vertraagt ​​​​de groeisnelheid van een vaste plant en vindt de bloei later plaats..

De plant geeft de voorkeur aan vruchtbare en lichte grond, maar kan zich ook aanpassen aan zware grond. Slechte grond vereist de introductie van organisch materiaal en minerale complexen, maar het is belangrijk om het niet te overdrijven, omdat een teveel aan kunstmest de kwaliteit van de bloei vermindert en de struik de bladverliezende massa aandrijft.

Josephine overwintert goed in het open veld en heeft geen extra beschutting nodig voor de winter.

Guldenroede vermenigvuldigt zich snel door zelf te zaaien, dus het is belangrijk om de vervaagde bloeiwijzen af ​​te snijden, anders zal de cultuur binnenkort niet alleen verder gaan dan het toegewezen gebied, maar ook andere bloemen gaan verdringen. Gecontroleerde reproductie is goed met behulp van stekken en stekken van het wortelstelsel, evenals voorjaarszaaien van de verzamelde zaden.

Interessante feiten over guldenroede – video

Adblock
detector