Je hebt nog nooit zoiets gezien - Gigantella aardbei, rasbeschrijving, foto's, beoordelingen

Ik ben erg geïnteresseerd in de Gigantella-aardbei, een beschrijving van de variëteit, een foto, beoordelingen van tuinders die de teelt ervan beoefenen. Ik heb een pre-order geplaatst in de online winkel voor levering in het najaar, nadat ik genoeg foto’s had gezien van bessen van indrukwekkende grootte. Ik wil ook zo’n crop hebben.

Aardbei gigantella rasbeschrijving De lekkerste zomerbes is aardbei, en hij is twee keer zo lekker als hij groot is. Dit is wat de Gigantella-aardbei beroemd maakte, een beschrijving van de variëteit, een foto, waarvan beoordelingen voor veel tuiniers interessant zijn. En hoewel het ras in ons land niet officieel wordt erkend, geniet het vooral in de zuidelijke regio’s veel succes. Het is daar, met hun warme en zonnige zomers, dat men het maximale uit de variëteit “haalt”, omdat het als zeer thermofiel wordt beschouwd. Grote bessen worden echter met succes gekweekt in de centrale zone en zelfs in de noordelijke regio’s, waarbij gewassen in kassen worden geplant. Waar staat deze variëteit bekend om??

Aardbei Gigantella – rasbeschrijving, foto’s, beoordelingen

hybride aardbei gigantella Gigantella is een Nederlandse aardbeihybride verkregen uit de selectie van grootbloemige variëteiten. Het verschilt niet alleen in grotere bessen, maar ook in de indrukwekkende grootte van de struik zelf. De hoogte van de planten bereikt 0,5 m, terwijl de rozetten dicht bebladerd zijn, snel groeien en in een seizoen een diameter van 70 cm bereiken. De bladeren zijn ook veel groter dan die van gewone variëteiten, met een gerimpelde, licht geribbelde plaat, geverfd in een lichtgroene kleur. Roodachtige strepen verschijnen op het blad van vorig jaar.

Krachtige struiken hebben ook een goed ontwikkeld wortelstelsel, dat het bovengrondse deel voedt en het mogelijk maakt om snel veel dikke snorharen te laten groeien. Dit is vooral typerend voor jonge planten, en het jaar vanaf de derde snor wordt minder.

Productiviteit en smaak

aardbeienoogst gigellaDe hybride behoort tot het midden laat, bloeit in de tweede helft van mei en vormt tot drie dozijn steeltjes op elke struik. Op elke steel zijn bijna een dozijn vruchten vastgebonden. De bessen zelf zijn groot, tot 10 cm in diameter, hebben een ovale vorm, maar zijn aan de zijkanten afgeplat. De grootste aardbei – vanaf de eerste oogst weegt hij meer dan 120 g per stuk, bovendien zijn de bessen geribbeld. Voor de tweede en volgende oogsten worden bessen met een gewicht van ongeveer 60 g verwijderd en al eenvoudiger, ovaal met een stompe punt, vorm.

De variëteit is niet remontant, draagt ​​​​slechts 2 maanden vrucht, het is alleen dat de bessen niet allemaal tegelijk rijpen, maar geleidelijk. Tegelijkertijd valt volgens beoordelingen op dat als de aardbeien in deze periode niet genoeg zon en warmte hebben, de toppen van de bessen licht blijven en geen tijd hebben om te kleuren. En bij een vochttekort ontstaan ​​er holtes in het fruit.

Veel lichte zaden verschijnen op het oppervlak van de bessen, waardoor het ruw aanvoelt. Het vruchtvlees van aardbeien is sappig en zeer dicht, matrood van kleur, met een karakteristiek aroma en een lichte ananassmaak..

Voor- en nadelen van de variëteit

aardbei gigantella voor- en nadelen van het rasVan de voordelen van Gigantella-aardbeien is het vermeldenswaard:

  • grootbloemig;
  • vrij vroege rijpingsperioden;
  • hoge opbrengst (tot 3 kg per struik);
  • zelfbestuiving;
  • goede transporteerbaarheid door dichte pulp;
  • originele smaak;
  • hoge vorstbestendigheid.

Tuinders die de variëteit buiten in koudere streken telen, raden aan om het gebladerte voor de winter niet te knippen. Het houdt sneeuw vast en biedt een betere bescherming tegen vorst.

Van de minnen van de hybride wordt de zwakke weerstand tegen ziekten en het pletten van fruit vanaf het tweede jaar opgemerkt. Bovendien hebben grote struiken meer ruimte op de site nodig..

Video review van Gigantella aardbeien

Adblock
detector