Japanse tomatenteelttechniek - hoe je gezonde planten kweekt en een hoge opbrengst krijgt

Je vraagt: “Wat is Japanse landbouwtechnologie voor tomaten en is het voor ons mogelijk om ze op deze manier te telen? Ik experimenteer graag met verschillende gewassen en variëteiten, maar ook met verschillende mogelijkheden om ze te telen. De laatste tijd hoor ik vaak over de Japanse methode, zeggen ze, het helpt om de opbrengst te verhogen. Wat is er bijzonder aan deze technologie en zijn er nadelen aan zo’n teelt?”

japanse tomatenteelt

We antwoorden: Om een ​​goede tomatenoogst te krijgen, zonder zaailingen te kopen, moet je veel tijd en moeite besteden aan het kweken van je eigen zaailingen. Een van de meest voorkomende “zaailing” -problemen is de overgroei van zaailingen om de een of andere reden (meestal is het natuurlijk een gebrek aan verlichting). Met de Japanse landbouwtechnologie van tomaten kunt u een dergelijke situatie vermijden of langwerpige planten redden. Tegelijkertijd zal het een positief effect hebben op hun verdere ontwikkeling. Op deze manier geteelde tomaten zijn sterker, beter bestand tegen ziekten en zelfs meer fruit..

Japanse agrotechnologie van tomaten – wat is de essentie

tomaten plukken met behulp van Japanse technologie

De Japanse landbouwtechnologie, beter bekend als de Chinese methode, bestaat uit het kweken van tomatenzaailingen. Of liever, haar keuze. Meestal, na de vorming van een paar echte bladeren, transplanteren we de zaailing in een ruimere container. Met wortels en een aarden klomp eruit halen.

Terwijl de essentie van de Japanse oogst snoeien is, en een kardinale. Een maand na het zaaien van de zaden wordt de zaailing helemaal op de grond afgesneden, bij de zaadlobbige bladeren. En dan is het afgesneden deel van de plant al in een licht substraat geplant. Zo zijn tomaten tevreden met stressvolle omstandigheden waarin ze actief “vechten voor het leven”. Dat wil zeggen, ze groeien sterker, sterker en gezonder op. En door het stadium van overgroei te omzeilen, richten ze zich al op de vorming van eierstokken.

Naast de eigenaardigheden van het plukken van zaailingen (of liever, het diepe snoeien), omvat de Chinese methode soms ook de kenmerken van het voorbereiden van zaden voor het zaaien. Eerst worden ze “koud” geplant – na het weken, stimuleren en desinfecteren worden de zaden in de kou bewaard. Ten tweede, om het verschijnen van spruiten te versnellen, worden ze ofwel in een smal deel gesneden of met je vingers geperst zodat het zaad barst. Een spruit van een beschadigde schaal verschijnt eerder.

Voordelen van Japanse teelttechnieken voor het telen van tomaten

voordelen van de Chinese manier om tomaten te telen

De Chinese methode zal je veel helpen als de tomatenzaailingen zijn ontgroeid. Je hoeft de planten alleen maar te snoeien en opnieuw te rooten. Bovendien elimineert het de noodzaak om deel te nemen aan een duik. Wat vaak eindigt in een verwonding van de delicate wortels.

Tomaten die zijn gekweekt uit “Chinese” zaailingen, krijgen ook de volgende voordelen:

  • ze vormen dikkere stelen, wat de weerstand van de struik vóór het laden verhoogt;
  • planten worden minder ziek;
  • het verschijnen van eierstokken, die veel lager worden gevormd, dichter bij de grond, wordt versneld;
  • het aantal eierstokken neemt toe, wat de opbrengst verhoogt.

Nadelen van de Chinese manier

nadelen van de Japanse tomatenteelt

Het eerste nadeel van de Japanse landbouwtechnologie is dat de zaailingen die tot op de stronk worden gesneden, in eerste instantie erg achterblijven in ontwikkeling. Nadat het hele wortelstelsel is verloren, begint het geroote bovengrondse deel het opnieuw op te bouwen. En dit kost tijd, waarin de op de gebruikelijke manier gekweekte zaailingen naar boven blijven groeien en zelfs een eierstok vormen. Daarom, als je besluit de Chinese methode te proberen, zaai de zaden dan een maand eerder. Dit is de tweede fout.

Japanse landbouwtechnologie is alleen geschikt voor onbepaalde tomatenrassen. Het heeft geen zin om laaggroeiende determinante tomaten te snoeien. Maar tomaten van de kersenserie voelen heerlijk aan en werpen overvloediger vruchten af ​​met de Chinese methode.

Bovendien hebben pas bewortelde zaailingen extra verlichting nodig voor actieve groei van nieuwe wortels. En noodzakelijkerwijs – voor de eerste keer in een opvangcentrum. En ondanks het feit dat de methode de mogelijkheid inhoudt om dergelijke zaailingen direct in de grond te planten, moet deze ook worden afgedekt. Bereid het materiaal voor om de bedden te bedekken, anders wordt het overlevingspercentage gehalveerd. Dit is het derde nadeel, als u zich niet aan de aanbevelingen houdt..

Mythen of waarheden over de Chinese manier – een experiment

Adblock
detector