Isabella-druiventinctuur met wodka - twee recepten voor een geurig gastronomisch drankje

Hoe wordt Isabella-druiventinctuur gemaakt met wodka? Onlangs waren we op bezoek bij verre familieleden, en daar werden we getrakteerd op dit drankje. Zowel ik als mijn man houden niet van druivenwijn, maar we hielden van de tinctuur. We besloten bij thuiskomst er een voor onszelf te maken, vooral omdat we zo’n variëteit hebben en al gerijpt zijn. Wat is de verhouding tussen bessen en wodka en hoeveel moet het worden toegediend??

isabella druiventinctuur op wodka Een ongelooflijk aromatische, mooie en smakelijke infusie van Isabella-druiven met wodka wordt verkregen. Robijn van kleur, met een rijk karakteristiek aroma van rijpe bessen, het is zelfs beter dan de wijn zelf. Dit drankje is perfect voor een feestje. En volgens zijn smaakkenmerken kan het gemakkelijk druivenwijn vervangen. Bessen doordrenkt met wodka geven het zowel een aroma als een heldere smaak en kleuren het in een nobele donkere kleur. Het is heel eenvoudig om een ​​tinctuur te maken, omdat er een minimum aan ingrediënten voor nodig is. Bovendien bereidt het vele malen sneller dan wijn, en na een paar weken kan de tinctuur worden geconsumeerd.

Isabella-druiventinctuur op wodka – stap voor stap bereiding

hoe druiventinctuur te maken Het belangrijkste geheim van een kwaliteitsdrankje is de zorgvuldige selectie van bessen. Natuurlijk moeten ze rijp zijn en al voldoende suiker bevatten. Haal de trossen uit elkaar, scheid en sorteer de bessen. Kies alleen hele en was ze goed. Vergeet niet om ze te drogen, zodat er geen water in het werkstuk komt en de smaak bederft..

Het verdere proces is heel eenvoudig en bestaat uit het volgende:

  1. Vul een container van 3 liter met bessen tot de top.
  2. Strooi er 3 eetlepels recht op. ik. Sahara.
  3. Schenk er 1,5 liter goede wodka bij.

Nu blijft het alleen om de pot goed te sluiten en op een donkere plaats te zetten. Houd het werkstuk minimaal 2, of zelfs beter – 3 weken vast. Daarna zeven en fles. Op een koele plaats kan de tinctuur lange tijd worden bewaard..

Vergeet niet om de fles regelmatig te schudden tijdens het infuseren van de drank.

Isabella druivensap tinctuur recept

tinctuur van druivensapAls je geen tijd hebt om zelfs maar een paar weken te wachten, kun je een snelle tinctuur maken en wodka niet op de bessen gieten, maar op het sap ervan:

  • sorteer, scheid en was 2 kg druiven;
  • sap eruit persen (handig door een sapcentrifuge, maar je kunt ook je handen gebruiken);
  • verwarm het sap, maar laat het niet koken;
  • voeg 5 eetl. ik. suiker en roer om volledig op te lossen;
  • giet 1 liter wodka in een glazen container;
  • voeg gekoeld sap toe.

Schud de tinctuur goed, dek af en zet onmiddellijk in de koelkast. Het kan niet lang worden bewaard..

Isabella druiventinctuur op alcohol

Adblock
detector