Is het mogelijk om peperomia in huis te houden: plantensoorten en bijbehorende tekens

Vertel me, is het mogelijk om peperomia thuis te houden? Deze bloem werd mij gegeven door een vriend “voor geluk”, en zei dat er nu nooit ruzie in onze familie zal zijn. De buurman, die een struik met ronde bladeren en hangende twijgen zag, maakte onmiddellijk bezwaar dat het een liaan was en dat ze niet in de kamer konden worden gekweekt. Wie te geloven??

is het mogelijk om peperomia in huis te houden? De meesten van ons kiezen kamerplanten vanwege hun bloeiende of chique decoratieve uitstraling. Er zijn echter ook zulke bloemenkwekers die luisteren naar volksvoortekenen en nooit een bloem kopen die volgens bijgeloof problemen met zich meebrengt. Neem peperomia, een prachtige plant met prachtige bladeren. Is het mogelijk om peperomia thuis te houden, wat voor soort cultuur is het en welke tekens worden ermee geassocieerd??

Wat is peperomia?

peperomia stompbladig Meestal wordt stompbladige peperomia verkocht als kamerplant. Het behoort tot de peperfamilie en groeit als een compacte struik, waarvan de hoogte niet groter is dan 25 cm.Op jonge leeftijd zijn de scheuten rechtopstaand, maar uiteindelijk hangen ze af. Het belangrijkste voordeel van de plant zijn de bladeren: groot, dicht, vlezig. Ze zijn rond, diepgroen en bedekt met een glanzende glans. Met goede zorg in het voorjaar laat de struik een steel los, zoals een weegbree, maar deze heeft niet veel decoratief effect.

Dit is echter lang niet het enige type cultuur en er zijn nog meer kleurrijke planten. Ze kunnen struikachtig of ampelachtig zijn, bont, ondermaats en zelfs met originele gerimpelde bladeren.. Van de andere soorten peperomia (en er zijn er meer dan 1000), zijn de volgende thuis te vinden:

  1. Van de ampelachtige soorten met lange hangende scheuten: peperomia klimmend, kruipend, peresky-leaved.peperomia klimmen
  2. Struikvormen met korte twijgen of dichte bladverliezende rozet: verschrompelde peperomia; watermeloen; magnoliabladig.peperomia verschrompeld
  3. Onvolgroeide en pretentieloze sappige peperomia’s: Ferreira, Graveolens, longish.ferreira peperomia

Is het mogelijk om peperomia thuis te houden: volksborden over een bloem?

Het is meteen vermeldenswaard over de gunstige eigenschappen van de plant. Heb je stof van de vlezige bladeren geveegd, voelde je een interessant aroma? Deze geur helpt hoofdpijn te verlichten. Peperomia reinigt ook de lucht in huis van gifstoffen en vernietigt pathogene microben. Het is niet verwonderlijk dat de plant wordt aanbevolen om in de kamer te worden geplaatst van mensen die onlangs een ziekte hebben gehad. Het helpt het lichaam sneller te herstellen..

Peperomia-bladeren hebben nog een eigenschap (reeds uit het rijk van het bovennatuurlijke). Ze absorberen negatieve energie, produceren het in een positieve en geven het genereus aan hun eigenaren. Bovendien zijn dergelijke vaardigheden begiftigd met variëteiten met ronde of ovale bladeren, evenals die een puntige bladplaat hebben.

peperomia met ronde bladerenPeperomia wordt in de volksmond de “bloem van liefde” genoemd vanwege zijn welwillende aard. En de leer van Feng Shui geeft het alleen positieve eigenschappen.. Dus, schattige struiken:

  • helpen om relaties te verbeteren, schandalen en ruzies vermijden;
  • leden van het huishouden toleranter en teder voor elkaar maken;
  • stimuleer besluitvorming en verandering van levenssituatie.

Het lijdt dus geen twijfel dat peperomia een ideale plant is voor thuis, vooral voor het gezin. Ze zal alleen vreugde, liefde en vrede brengen in persoonlijke relaties..

Welke eigenschappen leert Feng Shui peperomia – video

Adblock
detector