Vertel eens, is het mogelijk om Dieffenbachia thuis gespot te houden? Ze gaven me een grote en gewoon prachtige volwassen struik voor mijn verjaardag. Ik zette het in de slaapkamer, op een standaard bij het raam, maar de schoonmoeder zei dat de bloem aan iemand moest worden gegeven. Hij zegt dat hij giftig is, en we hebben kinderen, bovendien heeft hij negatieve energie en veroorzaakt hij ruzies. Het is echt?

is het mogelijk om dieffenbachia thuis gespot te houden? Hoe groter de bladeren, hoe spectaculairder kamerplanten eruitzien en hoe meer fans ze hebben. Neem bijvoorbeeld Spotted Dieffenbachia, deze majestueuze vaste planten die te zien zijn in kantoren en particuliere woningen. En als bij het eerste alles duidelijk is, dan zijn in het tweede geval veel bloemenkwekers vaak geïnteresseerd of het mogelijk is Dieffenbachia in huis gespot te houden. We brengen de meeste tijd thuis door, dus het is belangrijk dat de haard niet alleen gezellig, maar ook veilig is. En zoals u weet, bevatten de stengels en bladeren van deze cultuur giftig sap dat schadelijk kan zijn voor alle levende organismen, zowel mensen als dieren..

Waarom precies dieffenbachia gespot? Alles is heel eenvoudig – dit is de meest populaire plantensoort die vaak in bloemenwinkels te vinden is. Dus laten we het op de merites uitzoeken.

Voor- en nadelen van de plant

dieffenbachia gespot Dieffenbachia voelt zich goed in kameromstandigheden, vooral in warmte, met goede verlichting en hoge luchtvochtigheid. Bovendien kan ze zelf het microklimaat thuis verbeteren. Grote plaatplaten verhogen de luchtvochtigheid tijdens het stookseizoen. Ze zuiveren ook de lucht door als stofzuiger voor stof te fungeren. En als de kamer is gerenoveerd of er nieuwe meubels zijn, zal de bloem de klap van folmadehyden opvangen..

De cultuur heeft nog een ander interessant vermogen – om regen te voorspellen door het verschijnen van druppels op de bladeren..

Tegelijkertijd zijn er veel vooroordelen onder de mensen tegen Dieffenbachia.. Er wordt aangenomen dat de plant:

  • veroorzaakt ruzies, voedend met negatieve energie;
  • trotseert mannen (zowel vrijers als echtgenoten) uit de woning, waarvoor hij de bijnaam “muzhegon” kreeg;
  • draagt ​​bij aan het optreden van onvruchtbaarheid;
  • veroorzaakt slapeloosheid en migraine.

De vermelde eigenschappen, zowel negatief als positief, zijn niet alleen van toepassing op gevlekte dieffenbachia, maar ook op andere bloemvariëteiten.

Is het mogelijk om Dieffenbachia thuis gespot te houden

dieffenbachia op kantoorSamenvattend wil ik opmerken dat het moeilijk is om op deze vraag een eenduidig ​​antwoord te geven. Aan de ene kant is de bloem echt giftig. Het kan een bedreiging vormen voor kleine, onintelligente kinderen en huisdieren. Het heeft echter naast het spectaculaire uiterlijk ook nuttige eigenschappen..

Over het algemeen is het goed mogelijk om deze plant thuis te kweken. Maar op voorwaarde dat hij de juiste habitat heeft. Als u het niet in de slaapkamer plaatst, maar een kantoor of woonkamer voor de bush reserveert, kunt u slapeloosheid voorkomen en tegelijkertijd de efficiëntie verhogen. En zodat kinderen of een kat niet per ongeluk smullen van mooie bladeren, moet de pot zo hoog mogelijk worden geplaatst. Bijvoorbeeld op een hoge standaard of op een kast.

Tekenen en bijgeloof geassocieerd met dieffenbachia – video