Interessante feiten over katoen: hoe het eruit ziet, groeit en vrucht draagt – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Vertel me hoe katoen eruit ziet? Ik dacht altijd dat het alleen voor industriële doeleinden voor katoen werd verbouwd, maar vorig jaar, toen ik in een sanatorium was, had ik het geluk om de bloei van struiken te zien die in een plaatselijk park waren geplant. Ik zag geen mooier gezicht, maar ik had geen tijd om de rijping van de vruchten te zien – de reis eindigde en ik moest vertrekken. Ik ben benieuwd hoe ze eruit zien.

katoen Het woord ‘katoen’ is ons allemaal bekend, maar niet iedereen heeft een idee wat het is. De meeste mensen noemen de natuurlijke stof gewoonlijk katoen, maar in feite zijn het plantaardige vezels – de vrucht van een gewas dat katoen wordt genoemd. Ze vormen de basis voor de vervaardiging van natuurlijke stoffen zoals cambric, chintz, satijn en andere. Niet alleen de vruchten zijn waardevol, maar ook de rest van de plant. Dus olie, zowel technisch als voedsel, wordt gemaakt van zaden, papier wordt gemaakt van stengels en plantaardig afval wordt gebruikt voor veevoer. Hoe ziet katoen eruit en hoe werpt het zijn vruchten af??

Beschrijving van cultuurkatoenen struik

Katoenplant is van nature een kruidachtige plant die verwant is aan kaasjeskruid. Meestal groeit het in de vorm van een struik, maar er zijn ook hele bomen van indrukwekkende grootte, meer dan 5 m hoog, te vinden. Nadat er tot 7 bladeren op de hoofd-, verticale stengel verschijnen, beginnen zich laterale scheuten te vormen in de oksels en de takken van de struik.

Het is interessant dat het tijdstip van verschijnen van de eerste zijtak de verwantschap van katoen bepaalt ten opzichte van de periode van fruitrijping: hoe eerder het verschijnt, hoe sneller de oogst zal rijpen, wat betekent dat het ras vroeg zal rijpen.

In katoen is het wortelstelsel cruciaal, met extra wortels, waarvan de meeste ondiep zijn (maximaal 0,5 m op de diepte van de grond) en het meest ontwikkeld zijn bij voldoende vocht. De centrale staaf zelf kan tot 2 m diep gaan en de lengte begint vanaf 80 cm of meer..katoenen bloem

De cultuur wordt gekweekt door zaden te zaaien. Drie maanden na het verschijnen van zaailingen begint de bloei van katoen, en het verbaast met zijn pracht: vrij grote knoppen zien eruit als rozen, eenvoudig of halfdubbel van vorm. De kleur van de bloemen kan verschillen, maar is altijd monochroom. De eerste knoppen zijn delicaat wit of geel en worden paars of roze naarmate ze ouder worden. De bloei van de plant is zo mooi dat deze soms op privépercelen wordt geplant..

Kenmerken van vruchtvormingvruchtdragend katoen

Aan het einde van de bloei worden in plaats van de knoppen vruchten gevormd in de vorm van capsules, waarin zich zaden bevinden. De capsule groeit, wordt groter en barst ongeveer 7 weken na de bloei in stukken, van 2 tot 5 stukken, waarbij witte dunne vezels zichtbaar worden die in een klontje zijn verzameld. Op het eerste gezicht lijkt het op een klomp watten..katoen fruit

Katoen is een zelfbestuivende plant en kent vele variëteiten. Hoe fijner de plantvezels en hoe langer, hoe meer waarde het ras heeft..

Het oogsten gebeurt in verschillende fasen, omdat de dozen niet tegelijkertijd rijpen. Voorheen werd het handmatig uitgevoerd, maar tegenwoordig gebruiken velen hiervoor speciale machines, hoewel in sommige landen de menselijke factor nog steeds bestaat.

Video over het kweken en oogsten van katoen