Interessante feiten over beroemd voedsel - kun je rauwe eieren drinken?

Kun je me vertellen of je rauwe eieren kunt drinken? De man houdt heel veel van hen, en het kind, kijkend naar vader, vroeg om zichzelf. Maar ik durf niet te geven, ik heb gelezen dat het mogelijk is om salmonellose op te lopen, vooral bij een kind. Over het algemeen is de zoon dol op eieren in welke vorm dan ook, en gekookt, en vooral een omelet. Welke is handiger??

mag ik rauwe eieren drinken? Ze staan ​​in elke keuken, maken deel uit van vele recepten en zijn ook erg handig als apart voedingsproduct. Tegelijkertijd kan het maximale voordeel van eieren alleen worden verkregen door ze rauw te eten. Als je je zorgen maakt over de vraag of je rauwe eieren kunt drinken, vraag dan wat hun samenstelling is en hoe ze door het lichaam worden opgenomen. Iedereen weet immers dat warmtebehandeling de meeste voedingsstoffen vernietigt. Dit geldt niet alleen voor groenten en fruit, maar ook voor pluimveeproducten..

De chemische samenstelling van rauwe eieren

kippenei samenstelling Ruwe eiwitten en dooier bevatten de helft van de dagelijkse behoefte aan choline en twee keer zoveel vitamine B12 als een persoon per dag nodig heeft. Bovendien zijn ze rijk aan dergelijke nuttige stoffen:

 • vitamines van de groepen D, A, B1, B2, B6;
 • beta-caroteen;
 • folacine;
 • lysozym;
 • foliumzuur;
 • fosfor;
 • potassium;
 • calcium;
 • ijzer;
 • magnesium;
 • aminozuren.

Mag ik rauwe eieren drinken?

welke eieren zijn gezonder dan rauw of gekookt?Wanneer eieren worden gekookt, worden de aminozuren die ze bevatten (cysteïne, methionine, cystine) vernietigd. Eieren hebben dus een deel van hun voedingsstoffen en eigenschappen niet meer. En als je ze zelfs bakt, vooral in boter, dan neemt juist de hoeveelheid kankerverwekkende stoffen en slechte cholesterol toe. Een rauw ei bewaart alles wat er door de natuur in is gelegd. Tegelijkertijd is cholesterol erin alleen “goed”, dat een hoge dichtheid heeft. Het is niet schadelijk voor het lichaam, bovendien heeft het het nodig om metabolische processen te normaliseren.

Maak je ook geen zorgen over het vet in eigeel. Dankzij lecithine worden ze gemakkelijk opgenomen en hebben ze geen invloed op het gewicht..

Een ander belangrijk feit is direct hoe eieren worden opgenomen. Wanneer gekookt, moet ons lichaam extra calorieën verbruiken om ze te verwerken. Maar met rauwe eieren is alles heel interessant. Ze worden gemakkelijk opgenomen, maar alleen als het lichaam op dat moment de vitamines en mineralen die ze bevatten nodig heeft. Met een uitgebalanceerd dieet en de afwezigheid van vitaminetekorten, dienen eieren gewoon om de honger te stillen, en niet als een bron van vitamines.

Zo is het drinken van rauwe eieren niet alleen mogelijk, maar ook noodzakelijk. Ze zijn vooral nuttig voor de maag. En om jezelf tegen salmonellose te beschermen, moeten eieren goed worden gewassen. Of voeg een beetje citroensap toe.

Wat gebeurt er als je elke dag twee rauwe eieren drinkt?

Adblock
detector