Kunt u aangeven of Incarvillea in Siberië wordt geteeld? Ze stapte uit als plaatsvervanger en verhuisde van haar geboorteland zuidelijke penates naar haar man. Gewend aan het lokale klimaat, begon ze een beetje te settelen en ontwierp een bloementuin. Maar ik weet nog niet wat ik moet planten. Waarschijnlijk zullen “zuidelijke” bloemen hier niet overleven. En Incarvillea? Dit is een van mijn favoriete planten. Misschien, als je het opgraaft voor de winter, zal het groeien?

incarvillea in siberië Ondanks de schoonheid en pretentie van de meeste tuinplanten, zijn velen van hen niet bestand tegen koude winters. Maar er zijn mensen voor wie het barre klimaat nogal “op de schouder” van Incarville in Siberië ligt – een fenomeen dat niet zo zeldzaam is. Deze sierlijke schoonheid heeft wortel geschoten in de verre uitgestrektheid van ons thuisland en voelt zich daar heel comfortabel. Toegegeven, er zijn enkele nuances waar we het vandaag over zullen hebben..

Incarvillea in Siberië – kenmerken van cultivatie

bloeiende incarvillea Gezien het late voorjaar en de korte zomer is het beter om zaden in zaailingen te planten. Hiervoor is een kas of een gewone vensterbank in de kamer geschikt. Zaaien kan begin april, de zaailingen zullen in ongeveer 2 weken ontkiemen. Het is raadzaam om de struiken niet voor begin juni naar de volle grond te verplaatsen. De eerste twee weken kunnen, afhankelijk van het weer, kassen nodig zijn. Ze zijn gemakkelijk te maken van een gewone plastic fles door de bodem af te snijden. ‘S Nachts staan ​​de bloemen in de kas en op warme dagen moeten de kassen worden geopend om te luchten. Wanneer de nachtvorst verdwijnt – verwijder de flessen helemaal.

In het eerste levensjaar groeit Incarvillea een bladrozet en een wortelstelsel. En het volgende seizoen zal je verrassen met bloeien. Om de struiken en knollen te helpen vormen, kan het geen kwaad om ze te voeren:

  • Juni – juli – infusie van kruiden of vogelpoep;
  • Augustus – mineralencomplex.

Voor het kweken in een Siberische tuin is het beter om de meest vorstbestendige soorten Incarvillea te kiezen, bijvoorbeeld grootbloemig en Mayra.

Moet ik bloemen afdekken of opgraven voor de winter?

incarvillea in de herfstErvaren telers adviseren om geen risico’s te nemen met jonge struiken – eerste jaren. Ze moeten worden opgegraven voor de winter, vooral als de Incarvillea “door de zwaartekracht” is gegroeid, zonder extra bemesting. Bemesting helpt haar om krachtigere knollen te laten groeien, vooral in minder rijke grond. Je kunt knollen in de kelder bewaren door ze in een bak met zand of zaagsel te doen. Het belangrijkste is dat de temperatuur in de kamer niet onder de 3 ° komt en niet boven de 8 ° warmte stijgt.

Vanaf het tweede levensjaar wordt de kwestie van overwintering uitsluitend bepaald op basis van een specifieke teeltregio. In ieder geval is het raadzaam om de struik die in de tuin achterblijft te isoleren door te mulchen met een dikke laag humus, compost of plantenresten. Hoewel er tijden waren dat Incarvillea zonder onderdak overwinterde.

Incarvillea kweken – video