Ideaal voor kassen - een onbepaalde tomatensoort, wat is het, de voor- en nadelen

Vertel me alsjeblieft dat je echt iets moet weten over het onbepaalde tomatenras, wat het is en hoe het verschilt van andere variëteiten. Ik kweek zelf zaailingen en probeer altijd zaden te kopen aan het einde van het seizoen, wanneer ze goedkoper zijn en er verkoop is. Dus gisteren ging ik winkelen, lang kiezen, want ik wilde nieuwe hybriden kopen. Haastig lette ik niet op de inscripties op de verpakking en toen ik thuiskwam, ontdekte ik op één pakket dat het onbepaald was. Wat betekent dit?

onbepaalde variëteit van tomaat wat is het?

In het zuiden is deze verscheidenheid aan cultuur bekend bij bijna alle tuinders. In koudere streken is het echter vrij zeldzaam in het open veld om een ​​​​onbepaald tomatenras te vinden, wat het is, weten alleen de eigenaren van kassen en kassen. En het gaat helemaal niet om exclusiviteit, maar om de eigenaardigheden van dergelijke tomaten. Ze verschillen niet alleen van andere variëteiten in vruchtvorming, maar ook in hun uiterlijk en structuur van de struiken. Wat zijn deze verschillen en waar is het beter om dergelijke planten te kweken??

Onbepaald tomatenras – wat voor soort tomaten zijn het?

wat is het verschil tussen onbepaalde tomaten? In feite hebben we het niet over één specifieke variëteit en zijn naam. Dit is een grote groep van verschillende variëteiten, geel en rood, grootbloemig en klein, die een gemeenschappelijk kenmerk hebben. Die? Geen beperking van de groei van de struik in hoogte.

De term “determinant” betekent definitief, met een beperking. Met betrekking tot tomaten benadrukt het de eigenaardigheid van de variëteiten: de struik stopt met groeien nadat hij een bepaald aantal borstels heeft gevormd. Het voorvoegsel “in” berooft soorten van deze kwaliteit. Onbepaalde tomaten groeien het grootste deel van het seizoen. Ze kunnen een hoogte bereiken van meer dan 2 m, terwijl ze bijna over de hele hoogte van de stengel borstels vormen..

Tomaten – “reuzen” verschillen van andere soorten, zelfs in de vroege stadia van ontwikkeling. Ze hebben grotere zaden, een lange knie bij de ontkiemende spruiten, grote zaailingen met een krachtige stengel. Struiken binden grote borstels, terwijl de vruchten erin even groot zijn, van onder tot boven. Het is mogelijk om de groei van dergelijke variëteiten alleen met geweld te stoppen, door in hun toppen te knijpen. Planten geven weinig stiefkinderen en vruchtvorming duurt tot de vorst.

Voordelen van onbepaalde variëteiten

voordelen van onbepaalde tomatenDeze typen hebben zowel hun voordelen als enkele nadelen. Van de voordelen is het allereerst vermeldenswaard een hoge opbrengst vanwege een groot aantal eierstokken..

Bovendien, onbepaalde variëteiten:

 1. Ze worden zeer zelden ziek, omdat ze tot één stam zijn gevormd en de stiefzonen en de onderste bladeren afsnijden. Dit verbetert de luchtcirculatie en voorkomt het ontstaan ​​en de ontwikkeling van schimmel..
 2. Ze dragen de hele zomer en tot laat in de herfst, tot de vorst komt..
 3. Ze worden op steunen gekweekt, waardoor de planten worden vastgebonden, dus oogsten is vele malen handiger dan uit lage struiken.

Er zijn echter enkele negatieve nuances. Het telen van onbepaalde tomaten kan het beste worden gedaan in de zuidelijke rijstrook. In de omstandigheden van een lange zomer hebben ze de tijd om zich volledig te “openen”. In de middelste en middelste baan moet je hun groei stoppen zodat de vruchten in het onderste deel van de stengel de tijd hebben om te rijpen voor de vorst, of ze in kassen planten.

De meest populaire onbepaalde tomaten

onbepaald tomatenrasOnder dergelijke variëteiten zijn er zowel zeer miniatuurtomaten, die vruchten niet meer dan 50 g in gewicht geven, als echte reuzen met een gewicht tot 1 kg. Hun kleur is ook gevarieerd, van gewone rode tot gele en roze tomaten..

Enkele van de beste soorten tomaten worden overwogen:

 • Wonder van de aarde;
 • Christina Pluim;
 • Cherokee;
 • Ster goud;
 • Andreevsky verrassing;
 • Stier hart;
 • Abakan roze;
 • Koning van Siberië;
 • Tsjernomor.

Verschillen tussen onbepaalde en bepaalde tomaten

Adblock
detector