Iberis jaarlijks, planten en verzorgen van pretentieloze bloeiende foto's

Hallo, ik wil deze vraag graag verduidelijken. Ik hou echt van de jaarlijkse Iberis. Zal het planten en verzorgen hetzelfde zijn als voor meerjarige soorten? Ik heb een vrij oude struik die bloeit met witte knoppen. En toen zag ik bij een buurman een hele mooie soort met rode bloemen. Ik kwam naar haar toe om een ​​deal te vragen, maar het bleek dat hij niet overwinterde, maar zaden als cadeau kreeg. Hoe ze te zaaien, direct in de voortuin of beter voor zaailingen?

Iberis eenjarige planten en verzorgen Weelderige groene gordijnen, bezaaid met veel kleine, maar zeer geurige bloemen, zullen zelfs de meest kieskeurige tuinier verrukken. Misschien heeft de eenjarige Iberis, die zo eenvoudig en pretentieloos mogelijk plant en verzorgt, maar één nadeel. In tegenstelling tot meerjarige soorten overwintert hij niet buiten en moeten er elk jaar bloemen worden geplant. En u kunt zonder, want de plant reproduceert perfect door zelf te zaaien..

Jaarlijkse Iberis-soorten

In tuinieren worden slechts twee soorten eenjarigen gekweekt – Iberis bitter en paraplu. Elk van hen zal u echter verrassen met een verscheidenheid aan variëteiten en kleuren. Waarin verschillen ze en wat zijn ze??

Bloei van eenjarige is langer dan die van meerjarige Iberis.

Iberis bitter

Iberis bitter Een struik van maximaal 30 cm hoog bestaat uit rechtopstaande vertakte scheuten met zacht behaard. De bladeren zijn terug – lancetvormig, afwisselend gerangschikt. Ze hebben een gekartelde rand en een stompe punt. Bloemen zijn klein, maximaal 2 cm in diameter, verzameld in zuilvormige trossen. De kleur wordt gedomineerd door witte en lila kleuren..

Bitter Iberis wordt vertegenwoordigd door de volgende variëteiten:

  • Weiss Riesen met witte bloemen (struikhoogte 30 cm);
  • Tom Tumb heeft ook witte bloemen, maar is dwerg, 12 – 15 cm hoog;
  • Hyacinten Blutige Riesen met lila bloemen (een van de hoogste soorten tot 35 cm hoog).

Iberis paraplu

Iberis parapluDe hoogte van de struik kan 40 cm bereiken, de stengels zijn ook vertakt, maar glad, de bladeren zijn lancetvormig, afwisselend. Kleine bloemen worden verzameld in corymbose bloeiwijzen. Hun kleur is gevarieerder dan die van bittere Iberis.

Populaire soorten paraplu Iberis:

  • rood Rode uitslag;
  • felroze Pink Dream;
  • witte hyacint;
  • sneeuwwitte ijsberg.

Iberis eenjarig – planten en verzorgen van geurige struiken

bloei van IberisHet is beter om bloemen op een goed verlichte plaats te planten, in de schaduw is de bloei niet zo weelderig. U kunt zaden in de lente of voor de winter direct in de volle grond zaaien. Indien gewenst, om de bloei te versnellen, is het mogelijk om zaailingen te kweken. In dit geval moet er echter rekening mee worden gehouden dat Iberis transplantatie niet goed verdraagt. Het is beter om zaden in aparte containers te planten en er zaailingen mee te planten, waarbij de bodem wordt afgesneden.

Jaarlijkse zorg is minimaal. Water geven – matig, vaker tijdens een droogte, voeden – eenmaal voor het hele seizoen met een mineralencomplex. De plant kan echter zonder. Na het einde van de bloei worden de struiken uitgetrokken of in het voorjaar verwijderd..

Jaarlijkse Iberis kweken door zaailingen – video

Adblock
detector