Humusmeststoffen: is er schade voor de mens?

Ik wilde al lang humusmeststoffen op aardappelen proberen, maar ik ben een beetje in de war door hun mogelijke negatieve effect. Vertel me of er schade is aan mensen bij het gebruik van humusmeststoffen?

Elke tuinier weet dat planten voedzame grond nodig hebben om van jaar tot jaar een goede oogst te krijgen. Humusmeststoffen – natuurlijke, biologisch actieve preparaten – helpen om snel de balans van sporenelementen in humus te herstellen en een hoogwaardige oogst te krijgen. Door het gebruik ervan neemt de activiteit van sporenelementen toe en krijgen ze een voor planten goed verteerbare vorm..

Een van de belangrijke vragen die tuinders interesseren, is het resultaat van de werking van dergelijke medicijnen, of beter gezegd, schaden humusmeststoffen aan een persoon? Om het te beantwoorden, moet u zich een beetje vertrouwd maken met de kenmerken en eigenschappen van humaten..

Wat is humusmest?

humusmeststoffen

Humusmeststoffen zijn organische preparaten, voor de productie waarvan natuurlijke stoffen als basis worden genomen, bijvoorbeeld turf, bruinkool, slibafzettingen, sapropel. Dergelijke meststoffen hebben een toepassingsschema dat vergelijkbaar is met organisch materiaal – ze worden gebruikt als de belangrijkste meststof of in combinatie met minerale preparaten. Om de samenstelling aan te vullen met nuttige stoffen en het effect van medicijnen te versterken, kunnen er ook voedingsstoffen (fosfor, kalium, enz.) Aan worden toegevoegd. In dit geval zijn het al organische meststoffen..

Humaten worden vrijgegeven in de vorm:

  • dikke oplossing;
  • in korrels;
  • in de vorm van een zachte pasta.

Eigenschappen van humaten

humimax aardappelen

We kunnen stellen dat de belangrijkste functie van humusmeststoffen is om de snelle overgang van humus(voedings)stoffen naar de voor planten meest toegankelijke vorm te bevorderen..

Als gevolg van de introductie van humusmeststoffen in de bodem:

  • verbetert de structuur van de bodem, de water- en luchtdoorlatendheid;
  • er is een activering van de activiteit van organismen in de bodem;
  • zaadkieming neemt toe;
  • stekken schieten sneller wortel;
  • zaailingen vormen een sterk wortelstelsel;
  • metabolische processen verbeteren in culturen en ze groeien actiever;
  • de kwaliteit en kwantiteit van het gewas verbetert.

Humaten werken vooral goed op planten na stress: ze helpen hen om ongunstige weersomstandigheden en andere omstandigheden te overleven en sneller te herstellen.

humate baikal

Humusmeststoffen zijn het meest actief op arme, drassige bodems.

Omdat humusmeststoffen absoluut milieuvriendelijk zijn, zijn ze niet schadelijk voor de mens. Integendeel, ze helpen de hoeveelheid nitraten in het gewas te verminderen, wat spreekt van de grote voordelen van het gebruik. Het belangrijkste is om de instructies tijdens robots met humaten te volgen om overdosering te voorkomen..

Humusmeststoffen: waar worden ze voor gebruikt – video

Adblock
detector