Hoewel kleine, maar zoete en ongewone tomaten Black Moor - wat is de eigenaardigheid van de variëteit?

Welke kleur moeten Black Moor-tomaten hebben en zijn het vroege rassen? Ze zaaide de zaden, slechts zeven zaailingen kwamen uit het pakket. Ik besloot het niet te riskeren en plantte de zaailingen in een kas. Nu op de struiken zijn er al kleine groene tomaten, sommige zijn rood geworden, maar zwart en “ruikt niet”. Misschien worden ze later donker en hoe lang moet je wachten voordat je gaat oogsten??

tomaten zwarte heide Ze zien er origineel uit in potten als ze als geheel worden bewaard, hebben een zoete, dichte pulp en zijn goed aangepast aan de groeiomstandigheden. Black Moor-tomaten kunnen een “amateur” -variëteit worden genoemd. Een van de belangrijkste kenmerken is de zeer donkere kleur van de vrucht. Iemand is verheugd met de mogelijkheid om een ​​veelkleurige rol kleine tomaten te maken voor één “hap”. Anderen willen niet aan zo’n kleinigheid sleutelen, terwijl anderen helemaal niet van dergelijke experimenten met kleur houden. Wat het ook was, maar het ras bestaat officieel en wordt al meer dan 20 jaar met succes en met plezier door amateurs gekweekt. Wat is er zo speciaal aan en waarom tomaten zo’n dubbele eigenschap hebben??

Black Moor-tomaten – karakteristieke kenmerken van het ras

tomatenstruik zwarte heide De middenrijpende variëteit rijpt 120 dagen na ontkieming en wordt als onbepaald beschouwd. Nadat ze echter een maximale hoogte van 1,5 m in kassen hebben bereikt, stoppen de planten met uitrekken naar boven zodra ze tot 10 fruitclusters vormen. De eerste borstel verschijnt na het achtste blad, de volgende – na twee worden de internodiën van de struik ingekort.

Het ras kan in elke regio geteeld worden en past zich perfect aan het buitenklimaat aan. In koude klimaten worden tomaten in kassen geplant, waar ze gewoon groter worden dan in bedden in de zon, maar hun opbrengst en smaak behouden..

Hoge struiken moeten worden vastgebonden en in twee of drie scheuten worden gevormd. Ondanks zijn weerstand tegen schommelingen in temperatuuromstandigheden, is de Black Moor niet beschermd tegen ziekten van de cultuur. Het heeft ook geen weerstand tegen droogte, waardoor het fruit bederft met schade aan de toprot..

Waarom werd de variëteit Black Moor of de nuances van vruchtvorming genoemd?

tomaat fruit zwarte heideDe variëteit wordt gekenmerkt door uitgerekte vruchtvorming. Tomaten op dezelfde struik rijpen niet allemaal tegelijk, dus er kunnen tegelijkertijd vruchten van verschillende kleuren zijn. De opbrengst van de Black Moor heeft gemiddelde indicatoren – niet meer dan 6 kg fruit per vierkante meter. m., maar dit is ook niet slecht.

De tomaat dankt zijn naam aan zijn ongewone kleur – volledig rijpe tomaten zijn roodbruin van kleur en in de schemering zijn ze helemaal zwart. Ze zijn klein, wegen tot 50 g per stuk, maar hebben een mooie gelijkmatige vorm, zoals een ei. Elke borstel is gebonden van 6 tot 10 stuks. Onder de dichte schil gaat een zeer vlezig, zoet en sappig vruchtvlees schuil. Er zitten weinig zaden in de vruchten, omdat er maar twee zaadkamers in zitten. De variëteit wordt als universeel beschouwd – kleine vruchten kunnen heel worden bewaard, omdat ze niet barsten. Verse tomaten zijn ook goed, en als je niet bang bent voor de donkere kleur, maken ze een zoet dik tomatensap.

De Black Moor-tomaat lijkt qua uiterlijk en kleur van het fruit sterk op de variëteit De Barao, ook met bijna zwarte kleine tomaatjes. De laatste groeit echter nog hoger, bovendien rijpt hij later..

Hoe is de Black Moor superieur aan andere variëteiten met een vergelijkbare kleur?

voordelen van zwarte heide tomatenOnder dergelijke donkere variëteiten worden Black Moor-tomaten onderscheiden:

  • uitstekende zoete smaak en vlezige pulp;
  • de veelzijdigheid van het gebruik van fruit;
  • goede opbrengstindicatoren;
  • de transporteerbaarheid van de tomaat vanwege de dichte schil;
  • de mogelijkheid om fruit te plukken en op te sturen voor opslag, waarin ze rijpen.

Het ras heeft echter ook veel nadelen, waardoor veel tuinders het niet riskeren om het te planten. Allereerst is dit het gebrek aan immuniteit tegen schimmelziekten en het negatieve effect van droogte op het fruit. Bovendien is niet iedereen tevreden met zulke kleine tomaatjes, ook al zijn ze heerlijk. En hoge struiken zullen moeten worden vastgebonden en gevormd.

Tomaat Black Moor – Oogstproeverij

Adblock
detector