Hoeveel amandelen mag je per dag eten en wat is het nut ervan?

Vertel me hoeveel amandelen je per dag mag eten? Na nog een bezoek aan de cardioloog stelde de dokter mij een taak op om af te vallen. Ik heb aanzienlijke reserves, ze stoorden me niet in mijn jeugd, maar de laatste tijd is het op de een of andere manier moeilijk geworden om te lopen en te ademen. Ik besloot te handelen en ging op dieet. Ik heb gelezen dat je noten kunt eten in plaats van een snack, maar er staat niet bij hoeveel stuks.

hoeveel amandelen mag je per dag eten? Amandelen zijn een van de gezondste noten die er zijn. Door het hoge gehalte aan plantaardige eiwitten kunnen ze vlees vervangen en worden licht verteerbare vetten snel verteerd. Tegelijkertijd is het belangrijk om de maatregel in acht te nemen en te weten hoeveel amandelen je per dag kunt eten. Hoewel noten gezond zijn, bevatten ze nog steeds veel calorieën. Met mate zullen ze zowel de maag als het hele lichaam ten goede komen. Onze darmen kunnen simpelweg niet tegen grote doses. De noten zijn te zwaar voor hem en kunnen zelfs vergiftiging veroorzaken..

Nuttige eigenschappen van amandelen

amandel Zoete vruchten uit de zaden van eetbare amandelen hebben niet alleen een aangenaam aroma en originele smaak. Ze zijn ook erg nuttig voor het lichaam, omdat ze een positief effect hebben op zijn werk, namelijk:

  • het bewegingsapparaat versterken, de botten verzadigen met calcium;
  • lager cholesterol;
  • verwijder gifstoffen en gifstoffen;
  • helpen om de mannelijke potentie te herstellen;
  • de huid voeden met behoud van haar elasticiteit en gezonde uitstraling;
  • de elasticiteit van bloedvaten verhogen, ter voorkoming van beroertes en hartaanvallen, en nog veel meer.

Tegelijkertijd moeten mensen met allergieën weigeren amandelen te eten, evenals in de aanwezigheid van exacerbaties van maag- en pancreasaandoeningen. Noten zijn niet geschikt voor mensen die lijden aan obesitas, met name type 2 diabetici..

Hoeveel amandelen mag je per dag eten?

dagelijkse inname van amandelenOm het lichaam van vitamines te voorzien is 20 g (10 – 20 stuks) lange noten voldoende. Het wordt niet aanbevolen om kinderen meer dan 3-5 amandelen per dag te geven. Deze hoeveelheid is voldoende en ongecontroleerd gebruik zal alleen maar negatieve gevolgen hebben. De kleinste is een opgeblazen gevoel, darmklachten en duizeligheid. Erger nog als misbruik van een nuttig product leidt tot voedselvergiftiging.

Maar bittere amandelen met een uitgesproken bitterheid mogen helemaal niet worden gegeten. Het heeft een zeer hoge concentratie gif, die ons lichaam absoluut niet verteert. Het kan worden onderscheiden van eetbare rassenamandelen door zijn grootte en uiterlijk. Als de zoete amandel groot is, in de vorm van een ellips met een licht spitse punt, dan is de bittere kleiner, meer afgerond en met een scherp uiteinde..

abrikoos en amandelNoten kunnen het beste worden gegeten als middagsnack of als tweede ontbijt, en nadat ze een beetje zijn gedroogd. Hoewel amandelen een deel van de voedingsstoffen zullen verliezen, worden ze in deze vorm beter opgenomen. Je moet in een lege pan bakken, al roerend.

Waarom amandelen nuttig zijn – video

Adblock
detector