Hoe zorg je in de herfst goed voor je tuin om een ​​goede oogst te krijgen? – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Vorig jaar kochten we een datsja met een kleine moestuin. Toegegeven, de vorige eigenaren hebben er praktisch niets op gekweekt. En we hebben grootse plannen voor de tuin, dus ik wil van tevoren voor de opbrengst zorgen, vooral omdat de tijd rijp is – de herfst is buiten. Vertel me hoe je in de herfst goed voor de tuin kunt zorgen om een ​​goede oogst te krijgen?

Om de tuin een goede oogst te bezorgen, is het noodzakelijk om hem in de herfst van de juiste zorg te voorzien. Herfstwerk in de tuin omvat:

  1. Herfst onkruid- en ongediertebestrijding.
  2. Graven.
  3. Bevruchting.
  4. Gaten voorbereiden voor het planten in de lente.

Onkruid- en draadwormbestrijding in de herfst

onkruid schoonmaken

Om het onkruid dat in de tuin achterblijft te vernietigen, is het raadzaam om na het oogsten de grond te behandelen met systemische herbiciden. Deze medicijnen omvatten Roundup, het gaat goed om met “eeuwig levend” onkruid zoals ambrosia, tarwegras, berk (veldwinde), schiritsa, zaaidistel.

Praktiserende tuiniers hebben gemerkt dat één behandeling met herbiciden in de herfst twee lentes vervangt.

Tegen tarwegras is Tornado ook behoorlijk effectief. Het wordt gebruikt als spray op onkruidbladeren..

Om een ​​berkenboom, die van zure en kleiachtige grond houdt, in de herfst te vernietigen, moet je pluiskalk toevoegen met een snelheid van 1 glas per m². – het zal de zuurgraad van de grond naar beneden veranderen. Het is ook goed om het gebied ondiep af te graven met toevoeging van enkele emmers rotte compost zodat de aarde tegen het voorjaar losser wordt..

Helaas heeft handwerk het beste effect in de strijd tegen varkens. Omdat dit onkruid zeer lange wortels heeft, is het, om er volledig vanaf te komen, noodzakelijk om alle delen van het wortelsysteem handmatig te selecteren na het graven of ploegen van de tuin in de herfst. Het toepassen van deze methode naast de behandeling met herbiciden gaat niet snel, maar na een paar jaar is het goed mogelijk om het varken te verslaan..

Het zaaien van groenbemesters, zoals koolzaad, zal helpen om tarwegras te vernietigen en tegelijkertijd de tuin te bemesten.

Je kunt van zo’n plaag als een ritnaald afkomen als je een tuin graaft, niet in het midden van de herfst, maar iets later – na de eerste nachtvorst, bevriest het gewoon in de bovenste lagen van de grond en sterft het.

De grond graven

een tuin graven

Het wordt aanbevolen om de tuin voor de winter op te graven, terwijl de tijdens het graven gevormde kluiten aarde niet hoeven te worden gebroken. Dus het onkruid en ongedierte dat vanaf de herfst in de tuin achterblijft, sterft sneller door vorst, en met het begin van de lente zullen de kluiten zichzelf desintegreren.

moestuin opgegraven

Soms wordt het, in plaats van de grond op te graven, gemulleerd met bladeren en onbewerkte compost. Maar dit wordt niet aanbevolen, omdat sporen van schimmelziekten in de bladeren kunnen worden opgeslagen, en deze methode zal niets anders dan schade aanrichten.

De bodem bemesten

de grond bemesten in de herfst

Voor het najaar van de tuin om de grond te verrijken, worden organische meststoffen in vloeibare vorm of mest toegepast.

Het wordt aanbevolen om organische stof niet dieper in de grond te sluiten dan op de bajonet van een schop, zodat meststoffen sneller werken.

Vloeibare mest kan worden gemaakt van kippenmest of vers gemaaid gras. De meer bruikbare mest is afkomstig van pluimveemest, maar ook koeienmest wordt veel gebruikt. Om de bodem te verrijken met nuttige stoffen wordt in het najaar het gebied onder de tuin ingezaaid met groenbemester.

Gaten voorbereiden voor het planten in de lente

voren voor aardappelen

Om de opbrengst van aardappelen te verhogen, adviseren ervaren groentetelers om in de herfst voorbereidende werkzaamheden uit te voeren. Om dit te doen, moet u in het gebied dat is gereserveerd voor het planten van aardappelen in de lente, voren maken op de bajonet van een schop (of met behulp van een cultivator), gelegen van noord naar zuid en rijafstand van 60 cm.

In het voorjaar blijft het alleen om de groef enigszins bij te werken met een schoffel, de aardappelen neer te leggen en te bestrooien met aarde die van de gegoten zijkanten is gehaald. Deze methode is goed omdat in het voorjaar, bij het planten, het land in de groeven erg los is en opgewarmd door de zon..

Video over hoe je een moestuin klaarmaakt voor de winter