Hoe zoete komkommers voor de winter te koken – tips en recepten – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Vertel me hoe je zoete komkommers kookt voor de winter? Het kind ging op bezoek en probeerde ze daar. Nu heb ik opdracht gegeven om dit thuis te doen, maar ik begrijp gewoon niet wat het zou moeten zijn. Gaf hem een ​​ingelegde komkommer, zei niet zo. Misschien moet deze speciale marinade dat zijn?

hoe zoete komkommers te koken voor de winter Ingelegde komkommers zijn lekker in salades en voorgerechten, maar ingelegde komkommers zullen “met een bite” lekkerder zijn met aardappelpuree, vlees of zelfs zomaar. Meestal worden ze verkregen met een lichte zuurheid, maar vooral smakelijk – zoete komkommers. Maar er is niets ingewikkelds aan het koken van zoete komkommers voor de winter, nee. Het is alleen belangrijk om een ​​paar geheimen te kennen, waardoor knapperig fruit een pittige tint krijgt. En vandaag delen we ze graag..

Wat te doen om de komkommers knapperig en zoet te maken?

bereiding van komkommers Selecteer allereerst alleen kleine en altijd jonge vruchten. De optimale lengte van groenten is ongeveer 12 cm, ze marineren goed, maar blijven stevig. Daarnaast bevatten deze komkommers meer van hun eigen suikers. Maar overrijpe “pens” zal niet meer zo lekker zijn. Het is beter om ze te laten zouten, als je ze lekker vindt. En natuurlijk wordt een elastische komkommer van een winteroogst alleen gemaakt van speciale, geen salade-variëteiten. De laatste gedragen zich zowel tijdens het beitsen als bij het zouten slecht en veranderen in pap.

Vergeet niet om groenten 24 uur in koud water te weken. Ze zullen harder worden en de huid daarentegen zal een beetje zachter worden en het is beter om de marinade op te nemen. Het weken heeft nog een ander doel: als de vruchten bitter zijn, zal het water de bitterheid “wegtrekken”.

En het belangrijkste geheim van zoete komkommers is de verhouding tussen suiker en zout in de marinade. De eerste moet altijd minimaal 2 keer groter zijn.

Zo kook je zoete komkommers voor de winter

Anders is het proces van het oogsten van groenten niet veel anders. Was de potten goed, indien nodig, met zuiveringszout en laat ze drogen. Steriliseer vervolgens, zeker als u dit niet met gevulde blikken gaat doen. Bereid kruiden (lavrushka, zwarte peperkorrels, mosterdzaad, knoflook naar smaak). Vergeet kruiden niet (dille bloeiwijzen, bessen, frambozen of kersenbladeren).

Je kunt zoete komkommers op twee manieren rollen:

  1. Geen sterilisatie door drievoudig gieten. Leg de kruiden op de bodem van de potten, de komkommers erop. Giet er kokend water over, houd 25 minuten vast. Herhaal nog twee keer. Bereid in de laatste “run” op het uitgelekte water de marinade voor met een snelheid van 1 liter water 1 eetl. ik. zout en 2,5 el. ik. Sahara. Doe voor de derde keer schenken mosterd in elke pot en giet azijn (1 theelepel in een pot van 0,5 liter). Oprollen en onder de dekens laten afkoelen.komkommers zonder sterilisatie
  2. Met sterilisatie. Doe de dille en een paar zwarte peperkorrels in een kom. Leg vervolgens de komkommers, afgewisseld met de uienringen. Maak een marinade: 1,7 liter water gaat voor 2 kg komkommers, 2 el. ik. zout, 6,5 el. ik. Sahara. Voeg tot slot 100 ml azijn toe aan de marinade en giet direct in de potten. Steriliseren 15 minuten.gesteriliseerde komkommers

Zoete snackkomkommers – video