Hoe zich te ontdoen van irgi-wortels op de site - ruimte vrijmaken voor planten

Vertel me hoe je irgi-wortels op de site kunt verwijderen? We hebben dit jaar een datsja gekocht, er woont al heel lang niemand meer, daarom zijn zowel de moestuin als de tuin verlaten. We hebben de tuin aangepakt, al het onkruid verwijderd en verbrand, geploegd. Maar er was een probleem met de tuin. Er is één oude irgistruik, die veel is gegroeid, direct begroeid met onbegaanbaar. We sliepen allemaal, groeven op wat er was gebeurd, maar in de zomer verschenen er weer een stel jonge spruiten. Hoe deze struik volledig te vernietigen? Er is nog steeds geen voordeel van, de bessen zijn klein.

hoe zich te ontdoen van irgi-wortels op de site Aan de ene kant is irga een nuttige bes en een goed verzorgde struik ziet er prachtig uit in de tuin. Maar er zijn meer problemen met haar dan met frambozen, omdat de plant na verloop van tijd vol vertrouwen nieuw territorium verovert en de tuin in een ondoordringbare jungle verandert. Bovendien is het niet voldoende om de luchtscheuten af ​​​​te snijden, omdat je nog steeds moet weten hoe je de wortels van de irgi op de site kunt verwijderen. Zelfs als je het helemaal hebt gekapt, zie je aan het einde van het seizoen jonge planten rond de stronk. Ze komen uit wortels diep in de grond. Als het de taak is om de tuin van deze cultuur te bevrijden, zul je hard moeten werken om alle wortels te ontwortelen. Als je irga nog jong is en nog niet veel tijd heeft gehad om te groeien, kun je hem natuurlijk proberen uit te graven met een schop. Sommige tuinders betrekken zelfs een technicus bij dit bedrijf, die een boom wikkelt en bijvoorbeeld met een tractor naar buiten trekt. Maar hiervoor heb je het vervoer zelf nodig en de mogelijkheid om het terrein te betreden..

Er zijn echter meer betaalbare manieren om de wortels volledig te vernietigen. Toegegeven, de meeste van hen zullen tijd kosten, maar ze zullen een positief resultaat opleveren..

Hoe zich te ontdoen van irgi-wortels op de site met behulp van chemie

naar boven afronden Speciale herbiciden of chemische preparaten in de vorm van een sterk geconcentreerde oplossing “verbranden” de wortels echt. Ze zijn echter niet beperkt tot één spel. Eenmaal in de bodem verandert de chemie de samenstelling van de bodem ten kwade en vernietigt alles wat in de buurt groeit. Dus bij het spuiten is het gemakkelijk om per ongeluk aangrenzende planten te “haken”.

Maar als de irga in de verre hoek groeit, dan is het heel goed mogelijk om radicale methoden toe te passen, bijvoorbeeld:

  • snijd de stam af, vul de stronk met ureum en dek af met folie;
  • boor gaten in de stronk, vul ze met ammoniumnitraat, vul met water en wikkel met folie;
  • graaf een struik met wortels uit en spuit jonge groei op een blad met Roundup of Tornado.

Uit de praktijk van tuinders is opgevallen dat niet alleen met herbiciden kan worden bespoten. Ze worden onverdund in de gaten in de stronken gegoten..

Volksmanieren om veilig van wortels af te komen

ontwortelenDe taak wordt ingewikkelder als er fruitbomen naast de irga groeien. Om ze niet te schaden, kunt u minder gevaarlijke middelen gebruiken. De meeste zijn in elk huis verkrijgbaar, dus je hoeft ze niet eens te kopen. In tegenstelling tot chemie geven folkremedies geen direct resultaat en zul je moeten wachten op het seizoen, of misschien langer. Maar ze zijn onschadelijk voor andere planten en veranderen de samenstelling van de grond niet..

folk remedies hoe een stronk te verwijderenOm de wortels en de resterende hennep te vernietigen, zal irgi helpen:

  1. Zout. Giet de rest van de struik twee keer per week met een sterke zoutoplossing. Voorheen was het op de stronken de moeite waard om diepe inkepingen te hakken zodat de oplossing dieper doordringt.
  2. Thee. Maak sterke theeblaadjes en giet de hennep er heet in. Herhaal totdat begroeiing niet meer verschijnt.

We verwijderen stronken zonder te ontwortelen met salpeter – video

Adblock
detector