Hoe zaden te weken voor het planten in Epin – wiresummit.org

Vertel me hoe ik de zaden moet laten weken voordat ze in Epin worden geplant? Een experimentele aanplant van bleekselderij vorig jaar leverde niet het verwachte resultaat op. Slechts vijf struiken kwamen uit de zak. Toegegeven, mijn man zaaide het onmiddellijk, zonder het zelfs maar in water te weken. Ik denk dat dit tot uiting kwam in de kiemkracht, omdat het plantmateriaal vers, van hoge kwaliteit en getest was. Gezien de positieve ervaring van het gebruik van Epin op mijn bloemen, besloot ik het volgend jaar ook op selderij te proberen. Hoe lang moeten de zaden in de oplossing staan? Wat is de dosering voor het weken van tuinzaden??

hoe zaden te weken voor het planten in epine Veel tuiniers, tuiniers en gewoon liefhebbers van mooie planten waarderen de capaciteiten van Epin al lang. Deze tool verhoogt letterlijk alle kwaliteiten van gewassen aanzienlijk, van ontkieming, ontwikkeling en de voorziening van ambulance voor aanpassing aan stressvolle situaties. Als u weet hoe u zaden moet weken voordat u ze in Epin plant, kunt u de kieming van dergelijk materiaal aanzienlijk verhogen. Dienovereenkomstig zal de opbrengst hoger zijn, of het nu tomaten of prachtige bloemen zijn..

Wat geeft de behandeling van zaden met Epin?

epin-extra Als immunostimulant activeert Epin groeiprocessen. Tegelijkertijd beschermt het planten tegen schadelijke bacteriën en schimmels, verhoogt het hun weerstand en versterkt het de immuniteit. Goede resultaten worden verkregen door het medicijn in de beginfase van de teelt. Door de verwerking van het plantmateriaal ontkiemen de zaden sneller en vriendelijker. Dit is vooral belangrijk bij het planten van “domme” gewassen, die een te dichte schil op de zaden hebben of een hoog gehalte aan essentiële oliën. “Dikke huid” en een teveel aan aroma remmen de kiemprocessen en creëren obstakels voor de spruit. Epin daarentegen neutraliseert negatieve factoren en helpt het zaadje sneller open te gaan en te ontkiemen..

Hoe zaden te weken voor het planten in Epin

geweekte zadenAllereerst moet meteen worden opgemerkt dat de inweekprocedure in een biostimulator de laatste moet zijn, net voor het planten. Dit betekent dat alle andere behandelingen en desinfectie eerder moeten worden uitgevoerd, voordat Epin.

Het proces zelf is vrij eenvoudig: je hoeft alleen maar de zaden in een stoffen zak te doen en ze in een glas met een werkende oplossing te doen. Je kunt ze gewoon in een container gieten. Maar met behulp van een zak van stof of gaas zijn de zaden gemakkelijker te krijgen en niet te verliezen..

Verdunde Epin kan 2 dagen worden gebruikt. Dan moet u een nieuwe oplossing voorbereiden..

De dosering van de werkoplossing en de duur van de procedure

gekiemde zadenZowel tuin- als bloemgewassen kunnen worden geweekt in Epin.

De concentratie van de werkoplossing hangt hiervan af en hoe lang het duurt om te weken, namelijk:

  1. Verwerking van zaden van tomaten, paprika’s, pastinaken, uien en andere groentegewassen. In 0,5 eetl. water moet je 1-2 druppels van het medicijn laten vallen en mengen. De minimale inweektijd is 4 uur, het maximum is 6 uur..
  2. Om bloemzaden te laten weken, moet de concentratie van de oplossing worden verdubbeld (tot 4 druppels). Ze zijn binnen 8-10 uur klaar om te zaaien..

Sommige planten onderscheiden zich door een bijzonder harde schil bij zaden: zoete erwten, lagenaria, klaver, morning glory en andere. Het is beter om dergelijk plantmateriaal minimaal 12 uur in de oplossing van Epin te laten..

Zaden weken in Epin voor het zaaien – video