Hoe wortelen te eten zodat ze worden opgenomen, de heilzame eigenschappen van een groente

Vertel me hoe ik wortels moet eten zodat ze worden opgenomen? Ik herinner me dat mijn moeder als kind een salade maakte, gekruid met zonnebloemolie. Ze zei dat het op deze manier lekkerder en gezonder zou zijn. Wat kun je nog meer over geraspte wortelen gieten en hoe kun je ze het beste eten – rauw of gekookt??

hoe wortelen te eten Misschien is er geen enkele persoon die een jonge, sappige wortel niet zou willen knarsen. Zelfs kleine kinderen knagen graag aan oranje vruchten en voelen intuïtief hun waarde voor een groeiend lichaam. Wortelen zijn een van de rijkste groenten aan vitamines. Het versterkt niet alleen het lichaam en vult voedingsonevenwichtigheden aan. Deze groente helpt ook bij de behandeling van bepaalde problemen en ziekten. Als u weet hoe u wortelen moet eten zodat ze worden opgenomen, kunt u uw gezondheid verbeteren en uw immuunsysteem versterken. Waarom wordt het zo gewaardeerd en hoe wordt het gebruikt??

Nuttige eigenschappen van wortelen

wortel We weten allemaal dat oranje wortelen goed zijn voor het gezichtsvermogen van tekenfilms voor kinderen. Een grote hoeveelheid caroteen wordt bij inname omgezet in vitamine A, dat verantwoordelijk is voor de gezichtsscherpte en de gezondheid van de ogen. Daarnaast zijn de vruchten caloriearm en bevatten ze veel vezels, vitamines en sporenelementen.. Dit alles stelt wortels niet alleen in staat om te voldoen aan culinaire eisen, maar ook om het werk van ons lichaam te corrigeren, namelijk:

  • het metabolisme versnellen;
  • verlaag de hoeveelheid “slechte” cholesterol;
  • verwijder gal, stenen, gifstoffen, wormen;
  • de lever en de nieren vernieuwen;
  • de verwijdering van slijm uit de bronchiën bevorderen;
  • lactatie verhogen.

Hoe wortelen te eten voor opname??

wortelen met olieDe maximale hoeveelheid voedingsstoffen, met name vitamine A, kan alleen uit de knolgewas worden gehaald als deze gelijktijdig met vetten wordt geconsumeerd. In deze vorm worden wortels beter door het lichaam opgenomen en brengen ze meer voordelen met zich mee.. De vruchten kunnen worden geraspt en een salade maken door deze te kruiden:

  • zure room;
  • zonnebloemolie;
  • een beetje gesmolten boter.

Je kunt de voedingswaarde en voordelen van wortelsalade verhogen door er wat noten aan toe te voegen..

Het is niet de moeite waard om een ​​hele kom wortelen te hakken. In grote hoeveelheden zal het de spijsvertering negatief beïnvloeden, hoofdpijn en geelverkleuring van de huid veroorzaken. Je kunt jezelf met een kleine portie voorzien van een dagelijkse inname van vitamines. Het is dus voldoende om 50 g wortelen te eten om een ​​dag vitamine A te krijgen. Over het algemeen is de norm voor een wortelgewas voor inname per dag maximaal 300 g.

Trouwens, zowel rauwe als gekookte wortelen zijn nuttig. Het enige dat je nodig hebt om het fruit te koken, is onder het deksel om meer voedingsstoffen, smaak en aroma vast te houden. Maar dit geldt niet voor vitamine A – er zit meer van in gekookte wortelgroenten dan in rauwe.

wortelsapOm de werking van de maag te verbeteren, is het beter om wortels in de vorm van sap te nemen, maar alleen vers geperst. Het kan niet worden bewaard, omdat het snel oxideert. Je kunt een beetje water aan het sap toevoegen als de vruchten niet sappig zijn. Lekker en nog handiger om wortelsap te mengen met sinaasappelsap.

In welke vorm zijn wortels het nuttigst – video

Adblock
detector