Hoe vloeibaar rubber correct aan te brengen - de subtiliteiten van het gebruik van een van de beste kitten

Vertel me hoe ik vloeibaar rubber correct aanbreng? Dit jaar zullen we het huis moeten sluiten en het dak moeten vervangen, omdat het lekte. Het gebouw is oud, het dak is dan ook “ouderwets” gemaakt. We zullen het nieuwe dak maken met behulp van moderne technologieën, maar we kiezen voor de meest betaalbare materialen. Besloten is om rubber te gebruiken voor dakisolatie.

hoe vloeibaar rubber correct aan te brengen? Vloeibaar rubber wordt veel gebruikt in de bouw en niet alleen voor het isoleren en afdichten van diverse ondergronden. Maar om ervoor te zorgen dat de beschermende coating echt van hoge kwaliteit is en lang meegaat, is het belangrijk om te weten hoe u vloeibaar rubber op de juiste manier aanbrengt. Hierbij moeten twee punten in acht worden genomen: allereerst een grondige voorbereiding van het behandelde oppervlak en het uiterlijk van het rubber zelf. Als alles goed is gedaan, gaat de beschermlaag lang mee..

Oppervlaktevoorbereiding

rubber borstelen Ondanks dat het rubber perfect hecht, moet elk oppervlak eerst ontdaan worden van vuil. Dit zijn voornamelijk vettige plekken, verschillende afzettingen en stof. Scheuren, spleten en voegen worden gereinigd met een metalen borstel. De waterstraalunit gaat goed om met kleine deeltjes. Betonnen oppervlakken worden behandeld met een slijpmachine of een speciale borstel.

Als er rubber op een rolcoating wordt aangebracht, mag deze niet met water worden schoongemaakt, zodat deze niet onder de basis komt.

Hoe vloeibaar rubber op de juiste manier aan te brengen?

bulkrubberNadat het werkoppervlak is schoongemaakt, kunt u het gaan behandelen met rubber. Deze procedure wordt in twee fasen uitgevoerd:

  1. Eerst wordt de eerste laag aangebracht, de zogenaamde oppervlaktepriming. Het verwijdert de fijnste stofdeeltjes en verbetert de hechting.
  2. Vervolgens wordt de hoofdlaag aangebracht, en loodrecht op de eerste.

De dikte van de laatste laag is afhankelijk van het specifieke oppervlaktype. Dus voor metalen constructies op het dak is 1 mm voldoende en voor bakstenen muren – 1,5 mm. Maar voor een dak met een membraanoppervlak of bedekt met beton heb je respectievelijk 3 en 2 mm nodig.

Toepassingskenmerken afhankelijk van het type materiaal

roltoepassing:Wat het gereedschap betreft, het hangt allemaal af van het soort rubber dat wordt gebruikt. Smeerrubber wordt aangebracht met een spatel, kwast of kwast. Voor het aanbrengen van spuitrubber heeft u een spuitpistool nodig. Bulkrubber wordt vaker gebruikt om de vloer af te dichten en wordt direct na bereiding gegoten.

Toepassing van vloeibaar rubber met behulp van een speciale installatie – video

Adblock
detector