Hoe vlees klaar te maken voor barbecue - een paar geheimen van professionals

Kun je me vertellen hoe je vlees klaarmaakt voor de barbecue? Voorheen was mijn man hier altijd mee bezig, we komen vaak bij vrienden bij de datsja en barbecue is zijn signature dish. Hij is onlangs van baan veranderd en maakt nu vaak lange zakenreizen. En een dezer dagen is onze zoon jarig, hij nodigde zijn vrienden uit om te barbecueën. Natuurlijk weet ik hoe ik ze moet doen, maar ik zou de vakantie van het kind niet willen bederven. Misschien is er een speciale marinade nodig?

hoe vlees klaar te maken voor barbecue Misschien is geen picknick in de natuur compleet zonder een barbecue. Maar om het echt lekker en sappig te maken, is het belangrijk om te weten welk vlees je moet kiezen en hoe je het vlees klaarmaakt voor de barbecue. Het beste gerecht is varkensvlees, maar zelfs het kan bederven door willekeurig in stukjes te hakken of een ongepaste marinade te maken. Dus vandaag zullen we het hebben over welk deel van het varken het beste is om te nemen en hoe het te pekelen..

Welk vlees is beter om te kiezen?

welk vlees is beter? Het is onwaarschijnlijk dat iemand van te vette of droge kebabs houdt, dus probeer mager vlees met mate te kopen. Het beste van alles, als het een nek is met een kleine hoeveelheid vette lagen. In het uiterste geval is magere ossenhaas ook geschikt, maar dan moet je voor de sappigheid vlees en stukjes spek afwisselen aan een spies.

Het vlees moet vers zijn, als het uit de vriezer komt, mag het daar niet lang liggen. Bij langdurige opslag verschijnt er een onaangename “oude” geur, die de shish kebab zal bederven.

Geef belangrijk belang aan het snijden van varkensvlees. De stukjes moeten groot genoeg zijn om niet uit te drogen, maar ook niet te groot. Dan heeft de kebab de tijd om alleen aan de bovenkant te bakken, maar van binnen blijft hij rauw. De beste optie is de hoogte en breedte op luciferdoosniveau, dat wil zeggen 5 cm.

Hoe maak je vlees klaar voor de barbecue

kebab marinadeHet varkensvlees is gekocht, gesneden, nu is het aan de marinade. En hier heb je volledige vrijheid van handelen. Iemand houdt van zuurheid en maakt een marinade op basis van kefir, voegt zure groenten en fruit toe. Anderen gebruiken liever alleen uien, een minimum aan kruiden en mineraalwater. Weer anderen marineren vlees in hun eigen sap en voegen alleen citroen toe.

Welk recept hij gebruikt, bepaalt iedereen op basis van zijn eigen smaakvoorkeuren. De klassieke versie van de marinade bestaat uit een minimum aan kruiden en uien. Bovendien is het mogelijk om de vuurpot aan te steken en de kebab in 4 uur te bakken..

Een uienmarinade maken is net zo eenvoudig als peren pellen:

  1. In ringen gesneden 1,5 kg grote uien.
  2. Breng op smaak met zout (1,5 eetlepel zout is voldoende).
  3. Peper toevoegen.
  4. Roer goed met je handen, knijp zachtjes om het uiensap te laten.

Het blijft alleen om de uienmarinade met het vlees te mengen, de bereiding af te dekken met een deksel en 4 uur te laten staan. Deze tijd is voldoende om het varkensvlees te verzadigden met marinade..

Hoe een barbecue goed te koken, professioneel advies – video

Adblock
detector